Még nem jelentkeztek a Miskolcon talált kisfiú szülei a gyermekért

Akt.:
Miskolc – A rendőrség nyomozást indított a Miskolcon hétfőn elhagyatottan talált kisfiú ügyében – mondta Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-nek. A gyerekért még nem jelentkeztek a szülei, de a rendőrség már ismeri az édesanyját és a személyazonosságát is.

Az alezredes tájékoztatása szerint lakossági bejelentés alapján sikerült megállapítani a 3 év körüli kisfiú személyazonosságát, a gyereket Gerzsonnak hívják, és egy telefonszám alapján elérték az édesanyját. Ugyanakkor a vonal hirtelen megszakadt, és azóta sem veszi fel senki a telefont. Ismert a nő miskolci lakcíme is, de ott sem találják – tette hozzá a TV2 Tények reggel című műsorában elhangzottakat megerősítve a szóvivő.

Elmondta, a miskolci rendőrkapitányság az ügyben kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást még kedden.

Janasóczki Attila közölte: a rendőrség keresi a gyermek édesanyját, ugyanis a néhány másodperces beszélgetésből nem sikerült megtudni, milyen körülmények között maradhatott egyedül a gyermek és miért nem jelentkezik az anya azóta sem.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy hétfő délután találták meg a gyereket Miskolcon, a Stadion utcában. A kisfiút kórházba vitték megfigyelésre, ám miután a személyazonossága már ismert, hamarosan gyermekvédelmi felügyelet alá helyezik.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s