Még nem gyűjtötte össze 15 milliós adótartozását a Szemem Fénye Alapítvány

A Szemem Fénye Alapítványnak még nincs meg a 15 millió forintja arra, hogy rendezze adótartozását, de bíznak abban, hogy szponzorok segítségével össze tudják gyűjteni a pénzt a május végi határidőig – közölte a Független Hírügynökséggel az alapítvány kuratóriumi elnöke. Gyura Barbara elmondta: a rákbeteg gyermekek mentésével és szállításával foglalkozó pécsi alapítvány öt mentőautója közül kettő működését az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) finanszírozza.

Az alapítvány bízik abban, hogy szponzorok segítségével sikerül rendeznie 15 millió forintos adótartozását – mondta Gyura Barbara. Hozzátette: az, hogy mennyi pénzt sikerül összegyűjteni, a következő hetekben dől el. Törleszteniük május végéig kell az APEH-nak. A kuratórium elnöke elmondta: a köztartozás nem fenyegeti az OEP-pel megkötött finanszírozási szerződéseket. Az alapítvány rendben folytatja tevékenységét.

Az OEP még április közepén indított viszgálatot az alapítvánnyal szemben, miután kiderült, hogy köztartozása van az APEH felé. Ezt ugyanis jelezni kellett volna az egészségbiztosítónak. Ha a szervezet elmulasztja az előírt határidőket a köztartozások befizetésére, az OEP-nek fel kell bontania az alapítvánnyal kötött finanszírozási szerződéseket.

Az OEP vizsgálata lezárult. A finanszírozási szerződések értelmében az alapítvány öt mentőautója közül kettő működését az egészségbiztosító finanszírozza, de azt szeretnék elérni, hogy három mentőautót lásson el az OEP – mondta el Gyura Barbara.