Még nem döntött az állatkert a nyulak befogadásáról

Még nem döntött a fővárosi állatkert arról, hogy idén is befogadja-e a húsvét után “megunt” nyulakat. A korábbi években volt arra lehetőség, hogy ha az ünnepi ajándéknak szánt állat megnőtt, vagy egyszerűen csak nem kellett már a családnak, akkor be lehetett vinni az állatkertbe.

Idén szándékosan nem hirdették meg ezt az akciót – mondta el a Független Hírügynökségnek az állatkert szóvivője. Nem akarják ugyanis az embereket arra sarkallni, hogy felelőtlenül megvegyék gyerekeiknek a nyulakat abban a tudatban, hogy ha már nincs szükség rá, úgyis le lehet adni az állatkertben – fogalmazott.
Hanga Zoltán. Idén is próbálták hangsúlyozni annak fontosságát, hogy mindenki csak akkor vegyen ajándékba nyulat, hogyha jól meggondolta és tudja a későbbiekben gondozni is – tette hozzá.

A szóvivő beszélt arról is, hogy az állatkert több programmal is igyekezett azt elérni, hogy senki se maradjon “nyuszi-élmény” nélkül. Ezért működik a “nyuszisimogató” és lehetőség van a nyulak jelképes örökbefogadására is.