Még nem állt helyre a vasúti közlekedés

Még mindig vannak olyan települések az országban, amelyeket nem lehet vasúttal megközelíteni – itt továbbra is pótlóbuszok szállítják az utasokat. A MÁVINFORM sajtóügyeletesének szombati közleménye szerint több vonalon átlagosan 10-15 percet késnek a járatok. A társaság azt kéri az utasoktól, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális helyzetről.

A legtöbb korlátozás a vasúti közlekedésben továbbra is az észak-magyarországi területeken van. A Budapest – Hatvan – Miskolc vonalon Nyékládháza és Miskolc-Tiszai pályaudvar között továbbra is sebességkorlátozás van, akárcsak a Miskolc-Tiszai pályaudvar és Felsőzsolca állomások közötti Sajó-hídon. Lassabban mennek a szerelvények a Felsőzsolca – Hernádnémeti-Bőcs közötti Hernád-hídon is. A korlátozások miatt az ezeken a vonalakon közlekedő járatok 10-15 perc késéssel közlekednek.

Hosszabb menetidővel járnak a vonatok a Budapest – Miskolc – Nyíregyháza vonalon, mert Mezőzombor és Szerencs között a vízátfolyások miatt kell lassítani, a Miskolc – Sátoraljaújhely vonalon pedig Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok járnak. Ugyancsak pótlóbuszok járnak Sajóecseg és Szendrő között, ami a Miskolc – Tornanádaska vasútvonal utasait érinti. A Borsod Volán több járatán is elfogadja az érvényes vasúti bérleteket.

Miskolc és Hidasnémeti között már nincs korlátozás, a Vámosgyörk – Újszász – Szolnok vonalon viszont Jászapáti és Vámosgyörk között lezárták a pályát. Itt pótlóbuszok járnak, ami körülbelül 10 perccel hosszabbítja meg a menetidőt. Szünetel a vasúti közlekedés Drégelypalánk és Balassagyarmat között az Ipoly áradása miatt, ez a Vác – Balassagyarmat vonal utasait érinti. Őket vonatpótló buszokkal szállítják, emiatt 5-10 perces késések vannak.

A Dunántúlon a Bakony-ér áradása miatt Nagyszentjános és Győrszentiván között csökkentették a vonatok sebességét, így 5-10 perces késések vannak a Budapest – Győr – Hegyeshalom vonalon. 10-15 perccel hosszabb a menetidő a Budapest – Pécs vonalon is, mert Sásd és Dombóvár, valamint Döbrököz és Dombóvár között is sebességkorlátozás van. A Budapestről Pécsre, illetve onnan vissza közlekedő InterCitykre nem kell pót- illetve helyjegyet venni szombat éjfélig, az előre váltott tiketteket pedig visszaváltják.

Vonatpótló autóbuszra kell szállni Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között is a Dombóvár – Bátaszék vonalon, emiatt 10-15 perces késések várhatók. Hasonló késések lehetnek Kaposvár és Siófok között is, ahol Kapoly és Karád, valamint Tab és Ádánd között lassabban járnak a szerelvények.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek