Még néhány napig látható a virágzó negyvenéves „miskolci agávé”

Akt.:
Még néhány napig látható a virágzó negyvenéves „miskolci agávé”
Még néhány napig látható a virágzó negyvenéves „miskolci agávé” - © Fotó: rtl.hu
Miskolc – Óriási méretek, nagy dézsában hatalmas levelek, három hónap alatt növesztette a 6 méter magas, karvastagságú szárat, amelyen a virágok vannak: nem véletlen, hogy sokan csodájára járnak a „miskolci agávé”-nak.

Az agavé igazi különlegesség: negyven évente borul virágba, majd elpusztul. A Mexikóban őshonos növényt a tulajdonos az édesanyjától örökölte, akkor még egészen apró volt. Most a virágkereskedés udvarán áll, még néhány napig látható a virágzó „miskolci agávé”.

Forrás: rtl.hu.


A miskolci virágcsoda...
Miskolc - Élénk sárga virágözön fogadja a Szeles utcai virágnagyker udvarán az arra járókat. Igazi botanikai ritkaságként teljes pompájában virágzik a Miskolci Agávé. A növény negyven év után „fordult termőre”. Egy budapesti család csak a virágzást megcsodálni érkezett Miskolcra. Nem túlzás azt m...

Elkezdődött a „miskolci agávé” virágzása!
Miskolc - Az agávé az elmúlt hónapokban, hosszasan növesztette szárát és bimbóit, ám pénteken a bimbók elkezdtek kinyílni, így most már hivatalosan is: virágzik a „miskolci agávé”! Körülbelül tíz centiméteres volt a sarj, amikor Bernáth László József szülei megvették a növényt. Évek múlva kinőtte...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .