Még mindig sok bejelentést kapnak a tűzoltók

Folyamatosan érkeznek a segélykérések kidőlt fák, épületek megrondolódása, elöntött pincék miatt a Fővárosi Tűzoltósághoz. A hétfői vihar óta több mint 150 riasztást kaptak a tűzoltók. A bejelentések közül több okafogyottá válik, mire a tűzoltók a helyszínre érnek. Ezért arra kérik a bejelentőket, hogy ilyen esetben újra hívják fel a 105-ös segélyhívót – áll a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság Kommunikációs Főosztályának közleményében.

Ugyancsak fontos, hogy az elöntött helyiségekből 15-20 centiméter alatti vizet a tűzoltók eszközeivel nem lehet kiszivattyúzni, valamint magánterületen, például egy kertben kidőlt fát csak akkor távolítanak el a tűzoltók, ha életveszély áll fenn, például a fa a bejárat felé lóg, vagy az épületre dőlt.

Az éjszakai vihar a Bem rakparton letörte két, körülbelül 10 méteres fa ágait, ezért a tűzoltók létra és motorosfűrész segítségével levágták a veszélyes részeket. A Margit híd budai hídfőjének oldalán betondarabok lazultak meg, ezt emelőkosár segítségével szedték le. A tűzijáték kapcsán tűz nem keletkezett.