Még mindig keresik az új múzeumigazgatót Miskolcon

Akt.:
Március végén lejár a jelenlegi igazgató, Pusztai Tamás megbízatása
Március végén lejár a jelenlegi igazgató, Pusztai Tamás megbízatása - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Intézményvezetői posztok kiírásáról is döntöttek a miskolci képviselők. A múzeum esetében újra kiírásról.

Az idén először tartott közgyűlési ülést pénteken a miskolci testület. A napirendek közt volt az ez évi költségvetés elfogadása, valamint a közbiztonságot, közrendet, gazdaságfejlesztést érintő javaslatok. Az egyik legfontosabb momentum azonban az volt, hogy Kiss Gábor alpolgármester lemondott tisztségéről, azzal indokolva, hogy a minisztériumból kapott felkérést, ahol a duális szakképzéssel kapcsolatos munkában számítanak rá.

Két poszt pályázható

A grémium két intézményvezetői poszt kiírásáról is dönt, az egyik a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtáré, a másik a Herman Ottó Múzeumé. Az utóbbi esetében már tavaly is kiírt pályázatot a város, de erre – a mostani előterjesztés szerint – nem érkezett érvényes pályázat. Lapunk információi szerint egy jelentkező volt, mégpedig Pusztai Tamás, az intézmény mostani igazgatója, akinek március végén jár le a megbízatása.

A testületi ülésen több ellenzéki képviselő is kérdezte, mi az oka a pályázat újra kiírásának. Dr. Alakszai Zoltán jegyző válaszolt a kérdésekre. Azt megerősítette ugyan, hogy egy érvénytelen pályázat volt, de azt nem, hogy az a Pusztai Tamásé lenne. A jegyző így fogalmazott: „A múzeum igazgatói pályázata a jogszabályoknak megfelelő volt, érvényes pályázat azonban nem érkezett, egy darab érvénytelen volt csak. A pályázó ugyanis nem megfelelő erkölcsi bizonyítványt csatolt pályázatához. Ezért kellett új kiírás”.

Az általános helyettes

Az új múzeumigazgatói pályázat benyújtási határideje március 31-e, és az új igazgató augusztus 1-jétől töltheti be munkakörét. A mostani vezetői megbízatás március végéig tart, de a testület módosította a múzeum szervezeti és működési rendjét. Ennek értelmében az igazgatói tisztség ideiglenes betöltetlensége esetén, a pályázaton nyertes igazgató posztjának betöltéséig az általános igazgatóhelyettes vezeti az intézményt.

Az új miért kevesebb?

A novemberi múzeumigazgatói kiíráshoz képest némileg változott a mostani kiírás. A korábbiban ugyanis szerepelt egy olyan tétel, amely felsorolta, hogy a pályázat elbírálásánál mi jelent előnyt. Ezek a következők voltak: korszerű intézménymenedzsment területén szerzett tapasztalat, egy további idegen nyelv tárgyalási szintű ismerete, doktori/PHD fokozat megléte.

A mostani kiírásból ez a rész teljesen hiányzik. Hogy miért, erre nem kaptunk választ a testületi ülésen sem.

– N. Szántó Rita –


Lemondott a miskolci alpolgármester

Lemondott a miskolci alpolgármester

Miskolc – A városvezetés szerint az idei költségvetés a béremelések költségvetése lett.

 

 

Ülésezett Miskolc közgyűlése – 2017. február

Ülésezett Miskolc közgyűlése – 2017. február

Miskolc – Pénteken tartották a februári testületi ülést Miskolcon. A képviselők csaknem két tucatnyi napirendet tárgyaltak, köztük a költségvetést. A Borsod Online olvasóit élőben tudósítottuk az ülésről.
A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .