Még mindig Iszlamabadban vesztegel a magyar mentőcsapat

Még mindig nem tudott elindulni a Magyar Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata a pakisztáni Iszlamabadból.

A 10 fős társaság és a két mentőkutya immár 24 órája vesztegel ott. Kedden azért nem tudtak továbbindulni Kasmir tartományba, mert hatalmas vihar volt a térségben, így a légimentést és a csapatok szállítását is leállították – tudta meg a Független Hírügynökség a székesfehérvári speciális mentők vezetőjétől.

Pavelcze László elmondta: várhatóan szerdán reggel kilenc órakor indulnak majd Kasmirba. Időközben a magyar csapat kiegészült tíz pakisztáni katonával is, akik segítenek majd a kutatásban és a mentésben. Pavelcze László elmondta, a csapat elcsigázott kissé, és csalódottak is, hogy még nem tudták elkezdeni a munkát, de ezt azonnal megteszik, amint megérkeznek Kasmirba. A csapat tagjai egyébként mind egészségesek, és a napot, illetve az éjszakát szállodában töltik – tette hozzá.

A magyar csapaton kívül egyébként amerikai, japán, koreai, orosz, spanyol, lengyel mentőcsapatok is Iszlamabadban várakoznak. Összesen egyébként körülbelül 20 külföldi mentőcsapat érkezett a térségbe segíteni – mondta Pavelcze László. Hozzátette: csütörtökön újabb három magyar munkatársa érkezik Pakisztánba a baptista szeretetszolgálatnak két amerikai kollégájukkal együtt, akik 20 ezer dollárnyi segélyszállítmányt is visznek a földrengéssújtotta Pakisztánba. A magyar mentőcsapat várhatóan október 21-én tér haza.