Még mindig ég Szentendrén egy gázcsonk, keresik az elzáró szerelvényt

Szentendre, 2012. május 11., péntek (MTI) – Még mindig ég a szentendrei Makkos utcában az a gázcsonk, amely egy avartűz miatt lobbant lángra péntek délután; a szolgáltató a gázt elzáró szerkezetet keresi, a tűz okozója ellen eljárás indult – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese az MTI-vel.

Szabó János tájékoztatása szerint a Tigáz helyszínen lévő munkatársai igyekeznek mielőbb feltárni a sérült csonkkal összeköttetésben lévő föld alatti elzáró szerelvényt; a tűz miatt kitelepített lakók valószínűleg csak este térhetnek vissza otthonaikba.

A váci katasztrófavédelmi kirendeltség szabálysértési eljárást indított az avartűz okozója ellen – tette hozzá az igazgatóhelyettes.

Az MTI munkatársa a helyszínen azt látta, hogy a kitelepítettek a környékbeli utcákban többnyire kempingszékeken ülve, kezükben vizes flakonnal, türelmesen várnak. Elmondásuk szerint a Pismány oldalában lévő meredek területet mintegy 300 méteres sugarú körben zárták le, azon belülre senkit nem engednek a hatóságok.

A katasztrófavédelem korábban azt közölte az MTI-vel, hogy egy gazos területen keletkezett a tűz, amelytől meggyulladt egy gázcsonk a Makkos utcában. Senki nem sérült meg, de biztonsági intézkedésként 28 épületből 35 lakót kiköltöztettek, amíg a gázszolgáltató közreműködésével eloltják a tüzet.

– MTI –

Címkék: , , ,