Még menekül a börtönőr -szemtanúkat is keresnek a szegedi gyilkosságban nyomozó rendőrök

Egyelőre nem találják a rendőrök azt a szegedi börtönőrt, akit barátnője megölésével gyanúsítanak a rendőrök. A megyei rendőrök tájékoztatása szerint az emberölés alapos gyanújával indult nyomozásban Farkas Roland Pétert keresik, aki minden jel szerint IRJ-077 rendszámú Opel Calibrájával menekül.

Mózesné Toronykőy Márta, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a gyilkossággal gyanúsított férfit szerda reggelig nem találták meg. A férfit egyébként hétfő reggel óta keresték, eredetileg azért, mert egyik rokona bejelentette a rendőrségen, hogy nem tudja felvenni a kapcsolatot vele és a munkahelyére sem ment be.

Az elsődleges adatok szerint a Csillag börtönben dolgozó férfi leszúrta huszonhárom éves barátnőjét. Amikor a fiatal nőt holtan találták rokonai, akkor hozták összefüggésbe a börtönőr eltűnését és a gyilkosságot.

A Délmagyarország című napilap úgy tudja, hogy a nővérként dolgozó lány együtt lakott barátjával. Akik ismerték őket, úgy nyilatkoztak az újságnak, hogy a férfi többször is megverte élettársát, aki ki akart lépni a kapcsolatból.

A rendőrök még tanúkat keresnek és kutatják a gyilkosság egyéb körülményeit is. Kérik, hogy aki tanúként segíteni tud, értesítse a rendőröket a központi segélyhívók valamelyikén, vagy a Telefontanú ingyenesen hívható 6080-555-111-es számán. A férfi Opeljét szintén körözik a rendőrök, az autóval kapcsolatban is várják a bejelentéseket.