Magyarország

2011.09.01. 13:12

Időjárás-jelentés

Budapest, 2011. szeptember 1., csütörtök (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2011. szeptember 1., csütörtök (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

 

 

Az időjárási helyzet Európában

Hozzávetőleg az 50. szélességi körtől északra óceáni, hűvös légtömeg helyezkedik el. Arrafelé többnyire sok a felhő, több helyen fordul elő zápor, és a hőmérséklet csúcsértéke csupán 12, 20 fok között változik. A fenti vonaltól délre ugyanakkor még sok a napsütés, és nyáriasan meleg az idő, a délutáni órákra 25, 33 fokig melegszik fel a levegő. A kétfajta légtömeget elválasztó frontálzóna mentén gyakran erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, néhol zivatar is kialakul.A Kárpát-medence fölé péntek estig a már említett frontálzóna déli oldalán továbbra is meleg, eleinte nedvesebb, labilisabb, később szárazabb, stabilabb egyensúlyi állapotú levegő érkezik.

 

Várható időjárás az ország területére péntek estig

Csütörtökön északkeleten, északon lesz több a felhő, és jelentéktelen zápor is előfordulhat, másutt napos idő valószínű fátyolfelhőkkel, majd délutántól a Dunántúl fölé már vastagabb felhők érkeznek, és egyre több helyen várható zápor, zivatar, néhol rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadékkal. Éjszaka átmenetileg többfelé lesz eső, zápor, helyenként zivatar, majd hajnalra a Dunántúlon csökken a felhőzet.

Pénteken ismét sok napsütésre számíthatunk, a Tiszántúlon erőteljesebb gomolyfelhő-képződéssel, és főleg ott lehet néhol zápor, zivatar. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 25, 30 fok között várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!