Még lószépségverseny is volt Kistokajban

Akt.:
Lószépség és gazdája
Lószépség és gazdája - © Fotó: Vajda János
Kistokaj – A Magyar Kulturális Közösségi és Turisztikai Egyesület és Kistokaj önkormányzata idén második alkalommal rendezte meg a Kistokaji Lovasnapokat, melyre több mint háromszázan regisztráltak érkezett.

A szervezőknek, több szponzort és támogatót sikerült az esemény mögé felvonultatni, így ennek köszönhetően minden résztvevő ajándékot kapott, senkit sem engedtek haza üres kézzel.

A játékos versenyprogram felnőtteket és gyermekeket is vonzott. A lószépségversenyen az angol telivérek mellett magyar fajtákat és póni­lovakat is felvonultattak, a közönség szavazatai alapján a Pompás nevű pacit találták a legszebbnek, Ilka második lett, Duduska pedig a harmadik.

Mindenki nyert valamit

A váltó versenyszámot Farkas Klaudia és Farkas Barbara testvérpár nyerte Hidalgó és Szelli nevű lovakkal. Mögöttük végzett Rácsok Adrienn és Lehóczki Eszter Duduskával és Pejkivel. Emellett még több versenyszámban megmérették magukat a résztvevők, minden első helyezett tortát kapott és minden versenyzőt megleptek valamivel a szervezők.

ÉM-JA