Még kilőtt hátsó gumikkal is menekülni próbált a soproni ámokfutó

Előbb áttört a határon, majd a célzott lövések ellenére sem adta meg magát egy férfi szerda este Sopronban. Az ámokfutó még akkor is menekülni próbált, amikor már mindkét hátsó kerekét kilőtték.

A férfi este 10 óra körül jelentkezett belépésre a soproni határnál, ám mivel nem volt bekötve a biztonsági öve, félreállították – mondta a Független Hírügynökségnek Kocsis Tünde a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A férfi ezt követően papírjait hátrahagyva elhajtott az átkelőről. Sopron belvárosa felé hajtott, ahol már két rendőrautó üldözte. Az ámokfutó több alkalommal is a forgalommal szemben közlekedett, és az sem zavarta, hogy több figyelmeztető, majd összesen 10 célzott lövéssel próbálták megállítani. Amikor már mindkét hátsó kerekét kilőtték a rendőrök, felhúzta az összes ablakot, ezért az egyiket végül be kellett törni, hogy végül ártalmatlanná tegyék – tette hozzá Kocsis Tünde.

A 33 éves soproni férfi, aki menekülés közben egy rendőrt is elsodort, azzal magyarázta tettét, hogy alkoholt fogyasztott és gyógyszert is vett be. Az ámokfutónak tiltott határátlépés és hivatalos személy veszélyeztetése miatt kell felelnie.