Még keresik a körúti lövöldözőt

Kihallgatták a rendőrök azt a 24 éves fiatalembert, akit arcon lőttek a 6-os villamoson Budapesten. Vallomása és a szemtanúk elmondása alapján egy idősebb férfit keresnek – mondta a Független Hírügynökségnek Bálint Gabriella, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A két férfi pénteken szólalkozott össze az egyik körúti Combinón. A lövés a Király utcai megállóban dördült, állítólag azért, mert a fiatalember rugdosta a villamos oldalát. A jármű ezután továbbindult, az utasok az Oktogonnál értesítették a mentőket. A sérültet az Országos Baleseti Intézetbe vitték, ahol megműtötték. A támadó két helyen találta el, a könyökén és az arcán. A lövések nem okoztak súlyos sérüléseket a koponyában és az arcüregben.

Az elkövetőről grafikát készítettek, amit a napokban hoznak nyilvánosságra, fent lesz a rendőrség honlapján is. A férfi az eddigi vizsgálatok szerint valószínűleg egy Flóbert pisztollyal lőtt. A hetedik kerületi rendőrkapitányság súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt nyomoz az ügyben – mondta Bálint Gabriella.

A héten már a második támadás történt budapesti tömegközlekedési eszközön. Hétfőn a Barátok közt című tévésorozat egyik szereplőjét verték meg a 7-es buszon.