Még keresik a cigicsempészt

Még mindig keresik a vámosok azt a cigarettacsempészt, akit több megyén keresztül üldözték a Vám – és Pénzügyõrség munkatársai kedden. Az autót, melyben a több mint ezer karton adózatlan cigarettát találták Lébény térségében sikerült megállítaniuk a pénzügyõröknek.

A Vám- és Pénzügyõrség munkatársai az M1 autópálya tatabányai szakaszán akarták ellenõrizni kedd éjszaka egy cseh rendszámú autót. A sofõr azonban továbbhajtott.

A pénzügyõrök több megyén keresztül üldözték a menekülõ gépjármûvet végül a rendõrséggel együtt az M1-es autópályán Lébény közelében sikerült megállítaniuk.
Az üldözött kocsi vezetõje az autópálya szalagkorlátját átugorva, az ellenkezõ irányú autópálya-forgalmon keresztül futva elmenekült. A helyszínen lévõ pénzügyõrök a hátrahagyott autóban 1150 karton adózatlan, ukrán zárjegyes cigarettát találtak.

A sofõrt még keresik a rendõrök, ebben a külföldi hatóságok segítségét is kérték.

A Vám- és Pénzügyõrség Nyugat- dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala a több mint 7 millió forint értékû cigarettát lefoglalta és az ügyben jövedéki orgazdaság bûncselekmény gyanúja miatt nyomozást folytat – tájékoztatott csütörtökön Cséve Szabolcs sajtóreferens.

Címkék: ,