Még kérdés átadja-e bizottsági helyét Lengyel Zoltán a Fidesznek

Még mindíg nem tudni, hogy létrejöhet-e a bizottsági csere Lengyel Zoltán volt fideszes, jelenleg független és Ágh Péter (Fidesz) képviselők között az Országgyűlés költségvetési bizottságában. Szili Katalin Házelnök a Házbizottság csütörtöki ülése után leszögezte: még kedden levélben kért hivatalos állásfoglalást Lengyel Zoltántól, azonban egyelőre nem kapott választ.

A Házelnök elmondta: a független képviselőnek hivatalosan jeleznie kell, hogy elfogadja-e a neki felajánlott helyet a költségvetési bizottság helyett az ifjúsági bizottságban. Szili Katalin hangsúlyozta: amennyiben hétfőig nem kap hivatalos választ Lengyel Zoltántól, úgy a parlament nem szavaz jövő héten a kérdésről.

Az ügy előzménye, hogy a költségvetési bizottság néhány hete éppen Lengyel Zoltán és egy másik független, de volt fideszes képviselő – Tóth András – távolmaradása miatt tartotta általános vitára alkalmasnak az adótörvényeket és a Robin Hood-adóról szóló javaslatot. A két képviselő távollétében a 14 szocialista igen mellett csak 13 ellenzéki nem szavazat érkezett.
Az Országgyűlés múlt hétfői ülésén arról már döntött, hogy Borsos József (Fidesz) vegye át Tóth András helyét a költségvetési bizottságban.

Szili Katalin a Házbizottság ülése után elmondta azt is: várhatóan hétfőn kerül sor a két hete bekiabálása miatt lemondott Arnóth Sándor (Fidesz) utódjának eskütételére is.