Még kaphatók jegyek a Béjart balett hétvégi vendégjátékára Szegeden

Július 17-én és 18-án lép fel a világhírű Béjart Ballet Lausanne társulata Szegeden a Dóm téren. A legendás Maurice Béjart legjelentősebb koreográfiájából láthatnak válogatást az érdeklődők péntek és szombat este. Az előadásokra a jegyek nyolcvan százaléka már elkelt – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója.

A kortárs tánc mesterének társulata teljes létszámban, 37 fővel lép fel a Szegedi Szabadtéri Játékok alkalmából július 17-én és 18-án a Dóm téren.

A balettest első részében a legendás Szerelemtáncból láthatnak egy, erre az alkalomra összeállított 40-45 perces műsort a nézők – mondta el az esemény keddi sajtótájékoztatóján Gil Roman, a Béjart Ballet Lausanne művészeti vezetője. A 2006-ban Budapesten is bemutatott Queen estből is előadnak két részletet.

Az előadás második részében Gil Roman A szellemek kaszinója című koreográfiája lesz látható, melyet Maurice Béjart rendelt a társulat fennállásának ötvenedik évfordulójára. A külön Szegedre készült “best of” előadás záróakkordja a Bolero lesz. Az est utolsó produkciójához szerda délután választják ki azt a 20 férfit, akik statisztaként szerepelhetnek majd Maurice Béjart egyik legeredetibb koreográfiájában.