Még jurtát is építhetnek a szerencsi táborozók

Akt.:
Az első turnus táborozói
Az első turnus táborozói - © Fotó: SFL
Szerencs – Erzsébet tábor Szerencsen – könyvtárosok felügyeletével. Az elmúlt évben már jó visszhangot kiváltó, a nyári szünidőt napközis szinten, hasznosan kitöltő Erzsébet tábort szervezett a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár.

Csider Andor, az intézmény vezetője arról adott tájékoztatást, hogy három turnusban – három héten keresztül – százhat Szerencsen tanuló általános iskolás tölti el a vakáció egy részét az államilag támogatott program keretein belül, jórészt könyvtárosok felügyelete mellett.

Sokféle program

– Új játékokat és sporteszközöket vásároltunk a szabadtéri mozgásokhoz, a diákok Zemplén történelmi helyeire, Nyíregyháza, illetve Miskolc vadasparkjába kirándulnak majd, de részt vesznek cserkészek által tartandó népi játékokon, jurtaépítésen, íjászaton is – sorolta a programokat az igazgató.

A fiatalok természetesen kihasználják a Rákóczi-vár adta lehetőségeket is, a könyvtárban diavetítéseken, sakkversenyeken, origamik készítésén vehetnek részt és megtekinthetik a Zempléni Múzeumban kiállított képeslapgyűjteményt, valamint a Rákóczi-korszakot idéző kiállítást. A szervezők napi négy étkeztetést is vállaltak a július 30. augusztus 17. közötti időszakban.

ÉM-SFL