Helyi közélet

2007.10.09. 13:27

Gárdonyi: a nyitás után jön a start

<p>Megnyílt a hejőcsabai Gárdonyi Géza Művelődési Ház, de azért a starttal még kicsit várni kell.A hzat működtető egyesület elnökétől megtudtuk, hol tartanak. <DIA width="850" height="630" alt="A Gárdonyi Művelődési ház 2007.10.09."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_G_rdonyi_M__369_vel__337_d_si_h_z_2007_10/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="10" alt="A Gárdonyi Művelődési ház 2007.10.09." src="http://www.boon.hu/bilder/icons/kamera.gif" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Előzetesen több alkalommal hírt adtunk róla, hogy szeptember 29-én, a Csaba-napok keretében, 15 év után megnyílik az egykor oly népszerű Gárdonyi Művelődési Ház. Ez meg is történt, Káli Sándor polgármester avatta, a történelmi egyházak képviselői megáldották-szentelték, ám még nem indult be az élet a házban.

Lámpák, karnisok

A Hejőcsabai Fiatalok Közhasznú Egyesülete kapta meg üzemeltetésre a házat, amelyet 20 millió forintért újíttatott fel az önkormányzat. Az egyesület elnöke, Varga Béla elmondta: az utolsó momentumok vannak már csak hátra, reményei szerint napokon belül komplett lesz a ház. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal mondja meg, hogy a műemlék épületbe szánt berendezések – lámpák, székek, asztalok, függönyök, karnisok – valók-e oda, illetve, hogy melyik igen, melyik nem. Túl ezen még folyik a fűtésszerelés.
Megtudtuk: a fentiektől nem zavartatva magát már odajár próbálni Bárány Adrienn tánccsoportja. És bejelentkezett több zenekar, amelyek szeretnék, ha ott próbálhatnának. Egy nyugdíjasklub tagjai a jövő héten látogatnak el a Gárdonyiba, nem titkoltan azzal a céllal, hogy oda tegyék át székhelyüket. És itt kap majd helyet az ifjúsági klub, a természetbarátok klubja, a nők klubja, a művészeti és a vállalkozói klub – ezek mind az egyesület kebelén belül működnek. (Éppen ezért nekik nem is kell majd bérleti díjat fizetni, nem úgy, mint a többieknek.)

Fotózkodni

Varga Béla elmondta: a 20 millión túl 900 ezer forintot kaptak a várostól a ház berendezésére. A nagyterem 138 négyzetméter területű, a klubszoba 43, a legkisebb 25. A következő (azaz: második) nagyrendezvény a 20-ára tervezett szüreti bál lesz. Diszkóstart 27-én, hogy azután novemberben már teljes legyen az üzem. A nagyteremben ad majd koncertet a Héliosz (plusz még egy miskolci zenekar), náluk próbál majd a Lazúr Táncegyüttes, 30-ára egy termékbemutató céljára foglalták le a házat.
Zajlik a park tervezése – mondta el Varga Béla, hozzátéve, hogy azért a kivitelezéshez még nincs együtt a pénz, amit több forrásból próbálnak összegyűjteni. Áthelyezik a korábbi helyéről a színpadot – oda, ahol a büfé állt –, és amellett, hogy a parki buliknak meglesz a helyük, játszóteret alakítanak ki, sőt, egy olyan részt is, ahová esküvő után fotózkodni mehetnek a párok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában