Még három hónapig rács mögött marad a volt BKV-s humánpolitikai igazgatónõ

Három hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság a januárban õrizetbe vett volt BKV-s humánpolitikai igazgatónõ elõzetes letartóztatását. A Fõvárosi Bíróság tájékoztatása alapján a különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsított nõ így május 8-ig maradhat jogerõs ítélet nélkül rács mögött.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a rendõrök január elején vették õrizetbe a BKV majdnem 86 milliós végkielégítéssel távozó volt humánpolitikai igazgatónõjét. Különösen nagy kárt okozó csalás miatt indult ellene eljárás, a számláiról több mint 54 millió forintot zároltak biztosítékul. Az igazgatónõt egyébként a Gazdagréti lakótelepen lévõ lakásából vitték el a rendõrök. A lakásban házkutatást is tartottak, számítógépet, iratokat foglaltak le.

Szalainé Szilágyi Eleonóra ügyében azóta gyanúsított lett hûtlen kezelés miatt Antal Attila volt BKV-vezér, aki azóta házi õrizetbe is került. A BKV-nál többféle ügyben is folyik nyomozás, köztük a Budapest Airporttal is összefüggõ vesztegetés, tanácsadói szerzõdésekkel kapcsolatos ügyek és személyi kérdések, mint például Hagyó Miklós egykori sajtósának, Horváth Évának a gyanú szerint jogtalan foglalkoztatása. A különbözõ ügyeknek összesen 16 gyanúsítottja van, közülük hatan vannak elõzetesben, ketten házi õrizetben, a többiek szabadlábon védekezhetnek.Sporthírek