Még egy játékos érkezik, három távozik Kövesden

Akt.:
Lassan kialakítja a végleges tavaszi keretet a vezetőedző
Lassan kialakítja a végleges tavaszi keretet a vezetőedző - © Fotó: Ádám János
Mezőkövesd – A ciprusi edzőtábor után kedden otthon folytatta az alapozást a Mezőkövesd Zsóry FC.

A délutáni tréning után hívtuk fel Sivic Tomislavot, a matyóvárosiak vezetőedzőjét, akitől először azt kérdeztük, hogy milyen érzés volt a tavaszból újra bele­csöppenni a kemény télbe, mire így felelt:

Fordítva jobban esett

– Nem volt valami nagy élmény. Fordítva sokkal jobban esett, mert a zimankóból pár óra repüléssel a kellemes tavaszban találtuk magunkat. Cipruson jó munkát végeztünk, megcsináltunk mindent, amit csak akartunk, most pedig itthon folytatjuk a finomhangolást. Ami örömmel tölt el minket, az az, hogy az időjárás-felelősök biztató híreket mondanak, még egy-két nap és nálunk is kellemes klíma lesz.

A dél-borsodi sárga-kékek végig a műfüves pályájukon dolgoznak, más választásuk nincs, terembe nem mennek, ezt kizárta a szakvezető. Arról pedig, hogy miért nem iktattak a programjukba szerdára edzőmérkőzést, Sivic Tomislav ezt mondta:

– Ezt az elképzelést elvetettük. Ugyanis a hazaérkezésünk után alkalmazkodnunk kellett az itteni hideghez, az élő gyepszőnyeget követően pedig a műfűhöz, és mindenképpen el akartuk kerülni, hogy valaki megsérüljön.

A trénertől érdeklődtünk keretük esetleges változásáról is, mire a szakember közölte:

– Szerdán sok mindenre fény derül, bár az átigazolási időszak csak február 15-én ér véget. Várható, hogy egy labdarúgó érkezik, három pedig távozik tőlünk. A „füst” délutánra, vagy estére szállhat fel.

A kassaiakkal

A vezetőedző nevekkel még nem szolgálhatott, de azt elárulta, hogy – szavait idézve – valamennyi vonalból, azaz csapatrészből lesz elköszönő játékosuk.

Az együttes ma ismét két edzéssel folytatja az erőgyűjtést, legközelebb pedig szombaton 13 órától a Lokomotiva Kosice csapata ellen lép pályára saját otthonában.

ÉM-KT