Friss hírek

2010.06.21. 17:50

Saját zsebre is futotta a konyhafelújításból

<p>Vesztegetés, folytatólagosan elkövetett sikkasztás és magánokirat-hamisítás miatt 1 év 6 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, 300 ezer forint pénzmellékbüntetésre és 1,8 millió forint vagyonelkobzásra ítélte egy debreceni önkormányzati intézmény gazdasági igazgatóhelyettesét a Debreceni Ítélőtábla. Bűnsegédje 100 ezer forint pénzbüntetést kapott.</p>

A nő a debreceni Kiskorú Fogyatékosok Otthona és Nappali Intézménye gazdasági igazgatóhelyettese volt 2001-től, de hatásköre a szintén önkormányzati Idősek Háza gazdálkodására is kiterjedt. Az Idősek Háza konyhájának felújítására 2002-ben pályázatot írtak ki, melyet a városi önkormányzat finanszírozott - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Debreceni Ítélőtáblán Koszta János sajtótitkár.

A vállalkozási szerződéseket az intézetigazgató és az I. rendű vádlott együttesen kötötték meg a II. rendű vádlott által képviselt betéti társasággal.
A konyhafelújítás csaknem 122,7 millió forintba került. A munkálatokat az I. rendű vádlott kísérte figyelemmel, ő tartotta a kapcsolatot a társaságot képviselő II. rendű vádlottal.
Mint kiderült: a férfi a nőnek kitöltetlen, de a betéti társaság cégbélyegzőjével ellátott biankó számlákat adott át, amelyeket a nő állított ki és fizettetett ki magának a konyharekonstrukció terhére a pénztárból. 2002 és 2003 között 360 ezer, 575 ezer, 400 ezer, illetve 478 ezer forintot vett fel jogosulatlanul.

A bíróság mindkét vádlottnál súlyosító körülményként értékelte, hogy egyre több a hasonló jellegű bűncselekmény, a folytatólagosságot, ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte büntetlen előéletüket, a jelentős időmúlást, az I. rendű vádlott esetében pedig azt, hogy idős hozzátartozóiról is gondoskodik. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!