Még egy hónapig építkezhet a Mezőkövesd Zsóry csapata

Akt.:
Mozgásban az újonc
Mozgásban az újonc
Mezőkövesd – Csütörtökön 11 órakor munkához látott az NB I-be frissen feljutott Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata.

Hét ágról sütött a nap, az Európa-bajnokság mellett a hirtelen jött kánikula mindent vitt. A mezőkövesdi klubházban Zrínyi István volt a legfrissebb, a szertáros már korán reggel előkészítette a játékosok felszereléseit. A klubirodán Bocsi Anna ügyvezető igazgató az MLSZ-t hívta ügyes-bajos dolgaival, majd a három évvel ezelőtti alapozásra terelte a szót.

Nálunk még sok az ismeretlen szám az egyenletben.” Hagyacki József

Két hónap alatt

– Akkor is hőség volt, most is hőség van – jegyezte meg a gazdasági ügyekért felelős vezető, majd hozzátette: – Miközben a történetünkben először az élvonalba került együttes tagjai dolgoztak, a kivitelezők azon fáradoztak, hogy hatvan nap alatt befejezzék az építkezést. Most viszont nyugodtan gyűjthetik az erőt, immáron pompás körülmények között másodszor rugaszkodhatnak az NB I-nek.

Hagyacki József, a szakmai területért felelős ügyvezető fél 10-kor fékezett az irodaház előtt, és rögtön az igazolási-átigazolási kérdésekkel támadtuk meg.

– Ez a kérdés még korai – mondta. – Én is hallom a neveket, amelyek röpködnek… Lencse, Nikházi, Rudolf és mások, egyes menedzserek és sajtótermékek, továbbá internetes portálok bedobnak egy-két, általában az érdeküknek megfelelő nevet. Az tény, hogy minden vezetőedző azt szereti, ha az alapozás kezdetére összeáll a kerete, a gyakorlat azonban más, mint az elmélet. Nálunk még sok az ismeretlen szám az egyenletben, a szükséges tárgyalásokat most kezdjük és néhány nap alatt igyekszünk lezárni. A felkészülés menete egyébként úgy nyolcvan százalékban kialakult, azt még nem tudjuk, hogy elutazunk-e valahová edzőtáborozni, lehet, hogy nem, hiszen itt mindent adott.

A ráhangoló mérkőzésekről ifj. Tállai András technikai vezetőt faggattuk, de egyelőre csak szűkszavú választ kaptunk:

– Pintér Attila vezetőedző mondja majd meg a dátumokat, nekem pedig az a dolgom, hogy az óhajtott csapatokat felhajtsam.

A játékosok kivárnak

Az első tréningre az elsők között futott be Vági András, akit Paksról vett kölcsön a Mezőkövesd Zsóry FC.

– Úgy néz ki, hogy további egy évre itt maradhatok, de a finommunkát még nem végeztük el a szerződésem meghosszabbításának ügyében – közölte a jobb oldali védő.

Tajthy Tamás esetében sem lettünk sokkal okosabbak:

– A kontraktusom június 30-ig szól – kaptuk a tájékoztatást a középpályástól. – Maradnék, hiszen van NB I-es múltam, hetvenkilenc találkozót játszottam az élvonalban, így remélem, hogy marasztalni fognak. Örülök, hogy Pintér Attila maradt a vezetőedzőnk, hiszen trénerünknek oroszlánrész jutott a feljutás kiharcolásából, abban pedig bízom, hogy amennyiben itt folytatom a pályafutásomat, több lehetőséget kapok a mestertől.

Hegedűs Dávid három évvel ezelőtt érkezett Mezőkövesdre, tagja volt a klub első NB I-es együttesének és tagja lehet a mostaninak is:

– Valószínűleg itt folytatom a pályafutásomat – árulta el.

Devecseri Szilárdot is szóra bírtuk:

– A Szombathelyi Haladásnál azt mondták, hogy ismét mehetek kölcsönbe, de még nem írtam alá Mezőkövesden – szögezte le a középső védő. – Több klub is érdeklődött irántam, de Pintér Attilának megígértem, hogyha meg tudunk egyezni, akkor maradok és csak ellenkező esetben távozom. A napokban pont kerülhet az ügyem végére, de az is lehet, hogy csak a jövő héten.

Délelőtt 11 órakor Pintér Attila vezetőedző ment be az öltözőbe, ekkor kezdődött meg a szokásos első eligazítás. Az első edzés másfél óráig tartott a stadionban, a foglalkozásról iskolai elfoglaltsága miatt Dombó igazoltan hiányzott.

Kolodzey Tamás


Mezőkövesdi névsorolvasás

A Mezőkövesd Zsóry FC első edzésén részt vettek:

Kapusok: Vasas Gergő, Ladislav Rybansky, Hosszú Levente.

Védők: Devecseri Szilárd, Dvorschák Gábor, Fótyik Dominik, Vági András, Szeles Tamás, Hegedűs Dávid, Nagy József, Polényi Gábor.

Középpályások: Csirmaz István, Heffler Norbert, Tamási Zsolt, Tóth Bence, Rácz Ferenc, Molnár Gábor, Orosz Márk, Mihai Nicorec.

Támadók: Sós Bence, Frőhlich Roland, Baracskai Rolandó.

Próbajátékosok: Ivo Taborsky (középpályás, FK Teplice), Jan Vosahlik (támadó, Slavia Praha).

Szatmári Lóránd visszatért az MTK-hoz.