Még dolgoznak a tûzoltók a leégett Billerbeck raktárnál

Pénteken reggel folytatják a munkát a tûzoltók az este leégett Billerbeck raktáránál. Molnár Péter, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta: a tûzoltók hajnali fél 3 körül fejezték be az oltást, csupán egy-két raj maradt a helyszínen felügyelni. A tûzoltókat reggel újra visszaküldik, hogy folytassák az utómunkálatokat, a még parázsló részeket felkutassák és eloltsák.

Mint ismert, a péntek este fél 8 után riasztották a tûzoltókat a cég XV. kerületi, Szántóföld utcai telephelyére. Mire kiértek, az ötezer négyzetméteres, könnyûszerkezetes csarnok egésze lángokban állt, a teteje pedig addigra már beszakadt a hõterheléstõl, a téglafalak is több helyen megrogytak. A tûzoltók a legmagasabb, ötös riasztást kapták, 35 autóval 118 tûzoltó dolgozott az oltásban. A tüzet végül 14 hagyományos vízsugárral és több vízágyúval sikerült megfékezni úgy, hogy az épülettel egybeépített kétszintes irodaház és a közelben lévõ vegyi raktár nem kapott lángra. Körülbelül két óra alatt sikerült eloltani a tüzet, de a parázsló részeket hajnalig oltották.

A raktárban párnák, paplanok, illetve az ezek töltéséhez szükséges anyagok kaptak lángra, de megsemmisült a gyártósor is, a kár az elsõ becslések szerint milliárdos.