Még csak heten vannak

Még csak heten vannak
Öt és fél hét múlva kezdődik az NB I-es női kosárlabda-bajnokság, de még nem tudni, hogy hány csapattal. Csak annyi biztos, hogy legkevesebb hét, legtöbb tizenegy alakulat áll rajthoz.

A kiírás értelmében október első hét végéjén játsszák az 1. forduló mérkőzéseit a női kosárlabda NB I/A csoportjában. Jelen állás szerint csak három mérkőzésre kerülhet sor. Ugyanis a Női Hivatásos Kosárlabda Liga versenybizottsága hétfői ülésén csak hét csapat nevezését fogadta el. A Diósgyőri KSK mellett, az Euroleasing-Orsi Sopron, az AKSC Szekszárd, a Szeviép-Szeged, a BEAC-Újbuda, a Zala Volán-ZTE és a Kanizsa DKK dőlhet hátra.

Négy elutasítás

– A BSE-ESMA, a MiZo-Pécs, a Szolnoki NKK és a Rába-Quelle Foton csapatait működtető gazdasági társaságok nevezését nem fogadta el a versenybizottság, mert a nevezéshez szükséges gazdasági feltételeket nem tudták maradéktalanul teljesíteni – jelentette ki lapunk érdeklődésére dr. Nyíri Dezső, a liga elnöke. – Ezeknek a csapatoknak a hónap végéig van lehetőségük arra, hogy az elutasító határozattal szemben fellebbezést nyújtsanak be az intéző bizottsághoz.

Kassaiak nélkül

Vagyis csak az intéző bizottság döntése után derül ki, hogy kik csatlakozhatnak a hetekhez. Az viszont már most biztos, hogy külföldi csapat nem szerepel a 2005/06-os magyar bajnokságban, mert a szlovák Delta Kosice az utolsó pillanatban úgy döntött, – annak ellenére, hogy minden szükséges dokumentumot beszerzett -, hogy nem indul.

Információnk szerint a most elutasított négy klub között olyan is van, amelyiknek egyik játékosa szerződésszegés miatt fordult a ligához, márpedig a nevezés elfogadásának feltétele, hogy a játékosokkal szemben a kluboknak nem lehet rendezetlen tartozásuk. A liga elnöke értesülésünket nem cáfolta, de mint mondta: ezt az ügyet nem tárgyalták hétfőn.

BCs