Még az idén tető alá kerül a tanszálloda

Még az idén tető alá kerül a tanszálloda
Tokaj – A kivitelező Strabag Zrt. úgy tervezi, hogy még az idén tető alá helyezi a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola tőszomszédságában épülő tanszállodát Tokajban.

A munkálatok jó ütemben haladnak, annak ellenére, hogy a kivitelező számos akadállyal nézett szembe. Így az épület felett haladó 20 KV-os nagyfeszültségi vezeték kiváltásának tervezése, engedélyezése, kivitelezése, a volt katonai objektum nem várt erős födém szerkezete.

A „vénasszonyok nyara” és a jó építésszervezés kedvez az építkezésnek. A kivitelező azt tervezi, hogy a tél folyamán csak a szakipari munkálatokkal akar foglalkozni. Úgy tűnik, hogy ennek minden esélye meg van. A Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola vezetése abban bizakodik, hogy a szálloda a júliusi szezonnyitásra már fogadhatja a vendégeket a Bodrog partján. Tokaj új, kisebb méretű szállodája annak ellenére, hogy háromcsillagos besorolású, a turisták minden igényét képes lesz kielégíteni, befogadóképessége 60 ágy. Az egykori fűtőház kéményét a tervező a tervben meghagyta, egyfelől PR célokból, és egyéb meglepetések kiaknázására.
– E. J. –