Helyi közélet

2013.12.08. 23:05

Levetkőztettük a csokimikulásokat

Miskolc - Hét csokimikulást vett alkalmi zsűrink górcső alá: melyiket is szeressük?

Miskolc - Hét csokimikulást vett alkalmi zsűrink górcső alá: melyiket is szeressük?Hét csokimikulás, négy kolléga, és egy édesszájú fotós volt a főszereplője nem is olyan kicsi csokimiku tesztünknek. A négytagú zsűrinek - Szalóczy Katalin, Peitl Róbert, Szendrei Péter, Szaniszló Bálint - nem volt nehéz dolga. (Megjegyezzük: valamiért könnyen és gyorsan találtunk önként jelentkezőket a mikulás tesztre.)

Az újságíróknak két szempontból kellett 0 és 5 között pontozniuk. Elsőként a csomagolásra, a formára, az összhatásra voltunk kíváncsiak. Mennyire tetszik a tálalás? Levenné-e a polcról? Másodsorban természetesen azt kérdeztük a zsűritől, hogy milyen az íze, a zamata a terméknek?

- Kedves elemei vannak, emberi az arca, míg a többié inkább macskára emlékeztet - mutat Szalóczi Kati az egyikre. Szendrei kolléga kijelenti, hogy a Mikulás piros, ezért a zsákos ember nem járhat narancssárga köpenyben.

A szimpatikus pufók

- Szerintem pedig éppen, hogy a pufók, gömbölyded tálalás miatt pozitív és szimpatikus - tromfol minderre Peitl Robi. - Barátságos, és öreg uras. Tetszik!

Szaniszló Bálint szerkesztőnek is a narancssárga ruhába öltöztetett forma jön be. "Ez a leginkább emberközelibb, gyerekbarátabb, ráadásul nagyon jó, hogy részletgazdag a rajza" - teszi hozzá.

- Hogy melyik? - kérdez vissza mindezek kapcsán tartalék zsűritagunk, Bujdos Tibor fotóriporter. - Bennem mindent elnyom a csoki szeretete... Nem tudnék választani.

Térjünk a lényegre

Némi asztalátrendezés és kicsomagolás után - szigorúan zárt ajtók mögött - jöhetett a lényeg: a kóstolás! "Hol kezdjem, melyikkel is" tekintetek és falatozás, jegyzetelés, végül pontozás.

- Nekem a kettes ízlik! Ez az a fajta csoki, amit ha felbontok, azonnal eltűnik - jelenti ki Bálint. - Vannak viszont számomra szegényesnek, semmilyen ízűnek tetszőek is az asztalon. Na, azok megmaradnának jó ideig otthon is.

Marketingvezetőnk, Peitl Robi bevallja, hogy édesszájú és vizuális is és már meg van a favoritja. Pontozunk, számolunk, de menjünk tovább.

- A többségben úgy érzem, hogy kellő tartást biztosít a bennük lévő adalékanyagok száma - mondja szigorúan Péter. - Ez sem igazi csoki - mutat az egyikre - , kakaóbabot bizonyosan nem látott!

Kati sem kapkod, nem dönt elhamarkodottan. Amelyikre a legtöbb pontot szavazza meg, annak a csokinak az ízét és zamatát tökéletesnek ítéli. "Enni is élmény!" - mondja, majd fontosnak tartja megjegyezni, hogy két "versenyzőnek" most csak azért nem ad nulla pontot, mert ugyan nem enné meg, nem választaná, viszont tortakészítéshez hibátlan lenne.

Mielőtt elárulnánk tesztünk végeredményét néhány apróság. A hét csokoládémikulás legkisebb tagja 28-, míg a "legkövérebb" 80 grammos volt. Az árfekvést tekintve 99 forintól egészen 399-ig terjedt a skála: egészen pontosan 1363 forintot fizettünk a hét darab mikuért egy miskolci üzletben.

És most! Az első helyen a szerencsi mikulás végzett! Mögötte mindössze egy ponttal lemaradva a Ferrero büszkesége, a Kinder terméke futott be. A dobogó legalsó fokán pedig egy Linga "télapó". Ezután nagy volt a szórás, hiszen 20-, 18-18- és 16 pontot gyűjtött a többi miku.


A sztaniol alatt

Magyarországon továbbra is a valódi csokoládéból készült termékeket keresik az ünnepek alatt, legyen szó akár üreges vagy táblás csokoládéról. Itthon a Boci Mikulás-figura a legnépszerűbb a diósgyőri termékek közül, a kedvencek listája azonban országról-országra változik.Nagy Britanniából például a Smarties termékcsaládot rendelik leginkább Diósgyőrből az ünnepekre, a németeknél viszont a színes csokidrazsékkal töltött figurák mellett az olyan különlegességek vezetik a listát, mint például a mentolos After Eight Mikulás-figurák.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában