Még a pasikon sem vesznek össze

Szűcs Gabriella és Nikolett
Szűcs Gabriella és Nikolett
Debrecen – A DVSC-Aquaticum–Tajtavill-Derecske női kézilabda felkészülési mérkőzésen igazi pikáns dolognak lehettek szemtanúi a nézők, ugyanis pályafutásuk során először léptek pályára ellenfélként a Szűcs testvérek, Gabriella és Nikolett.

A HAON kíváncsi volt arra, hogy ezt a nem mindennapi eseményt hogyan élte meg a Loki 22 éves válogatott átlövője és a Derecske 19 éves ifjú reménysége.

Mielőtt ellenfélként csaptatok össze, korábban már megadatott, hogy a DVSC-ben csapattársakként szerepeltetek.
Szűcs Gabriella
: Két éve, két mérkőzésen egyszerre voltunk a pályán, ami életem meghatározó élménye volt. Apukánk munkája miatt sajnos elég keveset van itthon, de az első közös meccsünkön ő is ott ült a lelátón és nagyon büszke volt ránk.
Szűcs Nikolett: Azzal, hogy egy csapatban játszhattunk, egyik legnagyobb álmom vált valóra. Azért, hogy több játéklehetőséghez jussak és ezáltal fejlődhessek, klubot kellett váltanom, de ismét van egy nagy álmom: egyszer a válogatottban is együtt szeretnék játszani Gabicával.

Közös célért hajtani egyértelműen örömteli esemény lehetett, de milyen érzés volt riválisként pályára lépni?
Szűcs Nikolett: Nagyon furcsa volt. A szerdai mérkőzésen sérülés miatt nem léphettem pályára, de hiába játszott az ellenfélnél, a kispadon ülve neki szurkoltam. Pénteken még kellemetlenebb volt a helyzet, nem nagyon akartam ütközni a tesómmal.
Szűcs Gabriella: Amikor láttam, hogy játéklehetőséghez jut, próbáltam szuggerálni, hogy a támadásaiknál ne felém vegye az irányt. Ez nem mindig jött össze, sőt egy alkalommal meg is vert egy az egyben.

Annak ellenére, hogy külsőre egyáltalán nem hasonlítotok egymásra, nagyon egyformán gondolkoztok.
Szűcs Gabriella:
Nem csak külsőségekben nem hasonlítunk, teljesen eltérő a habitusunk is, Nixi a tűz, én pedig a víz. A húgom nagyon vagány csaj, a jég hátán is megélne, nem kell pátyolgatni, de azért a háttérből mindig figyelek rá!
Szűcs Nikolett: Nagyon összetartó család vagyunk, Gabinál jobb testvért el sem tudnék képzelni. A legféltettebb titkaimat is rábízom a nővéremre, pont olyan, mint egy barátnő.

Mi az a tulajdonság, amiért felnéztek a másikra?
Szűcs Nikolett: Fiatalon nagyon sok mindent elért, ennek ellenére szerény tudott maradni.
Szűcs Gabriella: Az őszinteségét és a határtalan szeretetét kell kiemelni, rendkívül jó lelke van.

A sok jó mellett mik azok a dolgok, amiket nem szerettek a tesóban.
Szűcs Gabriella: Vannak olyan szituációk, amikor úgy érzem a falnak beszélek, de szerencsére nem sok esetben van így.
Szűcs Nikolett: Néha a túlzott kíváncsiságával fel tud dühíteni. Erre jó példa, amikor megkérdezi: „SMS-ed jött? Ki írt?”

A veszekedések soha sem fajultak verekedéssé?
Szűcs Gabriella: Még általános iskolás korunkban voltak hajtépések, de csakis lányos dolgok miatt, mondjuk egy-egy babáért folyó harc miatt.

És pasin összevesztetek már?
Szűcs Gabriella: Azért nem, mert teljesen más az ízlésünk. Persze van véleménye az adott barátomról, amit meg is hallgatok.
Szűcs Nikolett: Egyetlen pasi sem ér annyit, hogy haragban legyek miatta a nővéremmel – férfit bármikor lehet találni. Gabi szereti megismerni azokat a srácokat, akikkel éppen barátkozom, de ez azért is jó, mert ki szoktam kérni a véleményét.

Mi lesz akkor, ha megbomlik ez az ideális felállás és más városban, vagy országban folytatjátok a sportpályafutásotokat?
Szűcs Gabriella: Egyre többször kerül szóba ez a dolog, ráadásul rövidesen elköltözöm otthonról, így óvatosan már elkezdődik ez a folyamat.
Szűcs Nikolett: Nagyon nehéz lesz majd az eleje az biztos, ugyanis már a balatoni edzőtáborozás alatt is hiányzott a család. De a számítógép és az internet világában lesz megoldás!