Még „a felhők felett” is futottak

Még „a felhők felett” is futottak
© Fotó: Jakab Attila, Ujjné Urbán Zsuzsa
Nyíregyháza – A tavaly tavasszal alapított nyíregyházi Extreme Trail Hungary Sportegyesület Tarcal-Tokaj kör elnevezéssel hangulatos futóversenyt rendezett, amelyen mintegy háromszázan vettek részt – köztük sok szabolcs-szatmár-beregi sportember is.


– Tarcal volt a bázisa a programnak. Reménykedtünk benne, hogy az időjárás kegyeibe fogadja az indulókat, és igazunk lett, mert tavaszias időben rajtolt el a mezőny a 10 és 21 kilométeres távon – újságolta Benkő Róbert, az egyesület egyik alapítója.

A szervezők ezúttal vérbeli terepfutással készültek. Látványos, szemet gyönyörködtető helyeken kígyózott a pálya nyomvonala, ahol hol „a felhők felett” szikrázó napsütésben kellett futni, máskor pedig ködbe burkolózva a szőlőtőkék között loholtak. Ezúttal is kitettek magukért a lebonyolítók, hiszen a befutócsomagban a különleges fém befutóérem mellett rengeteg, a támogatók által felajánlott termékkel ajándékozták meg a távok teljesítőit. A helyszínen lévő valamennyi látogatót meleg levessel és teával is vendégül látták a téglagyári pincesor előtti területen.

14-rajt
Az Extreme Trail Hungary Sportegyesület erénye, hogy tavaly megalakult, ebben az évben pedig már merészebb terveket szövögetnek.

– Az idén négy próbatétellel is készülünk: két-két akadályversennyel és két terepfutóversennyel. Valamennyi nagyszabású eseményt elkezdtük szervezni. Sok biztatást és elismerő szót kaptunk az utóbbi időben, amit ezúton is köszönünk. Büszkék vagyunk arra, hogy az egyik legelismertebb terepfutással foglalkozó magazin a szeptemberi rendezésünket az év második legjobb úgynevezett OCR (akadályokkal nehezített) terepfutóversenyének titulálta. Úgy gondolom, hogy friss egyesületként ez igencsak megsüvegelendő eredmény.

14-ugrik-a-futo

KM-LTLTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek