Médiavetélkedő reneszánsz világban a Ladik rendezvényen

Médiavetélkedő reneszánsz világban a Ladik rendezvényen
Bonyhád-Bikal – A gólyalábazás kiváltképp felejthetetlen élmény marad, a Ladik médiavetélkedőről.

Tizenhét megye legjobbjai találkoztak a múlt heti LADIK (Lapot a diákoknak) országos médiavetélkedőben, Hajdú-Bihart mi képviseltük.
Kedden reggel indultunk Debrecenből, utunk Nyíregyházán folytatódott, ahol felvettünk két csapatot, majd Miskolcon még egyet. Akkor végre elindultunk Bonyhádra. Fél hatra érkeztünk meg a Somogy megyei Bonyhád Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumának kollégiumába. A finom vacsora után táncház várt minket, amit mindenki örömmel fogadott.

 

Dárdát is hajítottunk a Ladik programjai keretében

Másnap reggel az ízletes reggeli után indultunk a bikali Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtokra. Mikor odaértünk, nem hittünk a szemünknek, annyira gyönyörű volt minden. A bikali hazánk első élményparkja, egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot, mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével. A birtokon van a Középkori Falu, az Óváros, a Főtér, a Reneszánsz Palota és a Lovagi Küzdőtér. Műhelyek, boltok is találhatók a területen.
A vetélkedő a festményekkel díszített lovagteremben volt. Érdekes feladatok jöttek, melyeket nem csak a diákok, hanem a tanárok is élveztek. Utána láthattuk a madárröptetést, amit nagy figyelemmel kísértünk. Ebéd után következett a 7 próba. Mézeskalácsot díszítettünk, nemezeltünk, fazekaskodtunk, hímeztünk, csatacsillagot és dárdát hajítottunk, még gólyalábaztunk is. Nekünk ez utóbbi tetszett a leginkább. A 7 próba után lovasbemutatón vehettünk részt, majd kettőnket apróddá avattak. Este égi lámpásokat eregettünk, bár nekünk nem sikerült elindítani.
Csütörtök reggel a csoportfotózást az eredményhirdetés követte. Nagyon izgatottak voltunk, végül hatodikok lettünk. Boldogan vettük tudomásul, hiszen az első helyezett és a mi csapatunk között alig volt pár pont különbség. Ha a reneszánsz tudósításunk jobban sikerül…

Kiss Anikó
Tőzsér Ildikó
Sári Gusztáv Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

 

Ladik döntő – vissza a középkorba

Címkék: , ,