Médiatanács: közel 75 milliós támogatás helyi médiumoknak

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – Eheti ülésén 21 rádió 25 pályázatára ítélt meg összesen 74,6 millió forint támogatást a Magyar Média Mecenatúra programban keretében a médiatanács – áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.

Jelezték: tematikus magazinműsor kategóriában sikerrel pályázott az Inforádió és a dunaújvárosi Rádió 24. Hírműsor kategóriában kedvezményezetté vált a budapesti Jazzy Rádió és a Klasszik Rádió, a szolnoki Amadeus Rádió, a békéscsabai Rádió 1 Start és Mega Rádió, a szigetszentmiklósi Lakihegy Rádió, a Bajai Rádió, a hódmezővásárhelyi Rádió 7, a debreceni Európa Rádió, a Kalocsai Kooronafm100, a Rádió Dabas, a nyíregyházi Sunshine FM, a Magyar Katolikus Rádió Székesfehérváron, valamint a kisközösségi Csillagpont Rádió Miskolcon és a szintén kisközösségi Rádió Szentendre.

A szolgáltató magazin kategóriában nyert a szolnoki Amadeus Rádió, a Lakihegy Rádió, a pécsi Rádió 1, a paksi Fortuna Rádió, a hódmezővásárhelyi Rádió 7, a Szent István Rádió és a miskolci Európa Rádió, valamint a kalocsai Koronafm100 rádió.

Felidézik: a médiatanács 2011 óta a helyi rádiók állandó műsorainak finanszírozásához 460 esetben, több mint 1,3 milliárd forinttal járult hozzá, ezzel is ösztönözve a sokszínű magyarországi médiapiac fennmaradását.

A médiatanács kilenc helyi közösségi rádió és televízió számára 23,4 millió forintot ítélt meg a médiaszolgáltatók műszaki fejlesztésére kiírt idei pályázat harmadik fordulójában a Magyar Média Mecenatúra program keretében. Sikerrel pályázott a dunaújvárosi, a csurgói, a mezőtúri, a pomázi, a szentgáli, a túrkevei, az újpesti televízió, a sárvári Trió TV Dunántúl, valamint a szombathelyi evangélikus, kisközösségi Credo Rádió.

Emlékeztetnek: 2011 óta a helyi rádiók és televíziók műszaki fejlesztését 200 alkalommal, összesen 547 millió forinttal támogatta annak érdekében, hogy modern technikai körülmények között színvonalas műsorszolgáltatást nyújtsanak a támogatott médiumok nézői, hallgatói számára.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s