MEAFC U18: A legjobbak közé kerülnének

Galló B csoportban szerzett rutinja a Béskéscsaba ellen is sokat érhet!
Galló B csoportban szerzett rutinja a Béskéscsaba ellen is sokat érhet! - © Fotó: MEAFC
Miskolc – A MEAFC veretlen junior csapata a Kiemelt Bajnokságba jutásért játszik bajnoki mérkőzést vasárnap a Körcsarnokban.

MEAFC – Békéscsabai KK, vasárnap 18:15

Junior bajnoki találkozó a Kiemelt csoportba jutásért, 1. mérkőzés. Miskolc, Egyetemi Körcsarnok.

A MEAFC U-18-as csapata remekül szerepelt idén. Magabiztos meneteléssel mind a 10 eddigi meccsüket – köztük a hazai rendezésű regionális döntőt is – megnyerték. Galló Márk vezette juniorjaink most a Békéscsaba „testén” keresztül csatlakozhatnak a legerősebb csapatokat tömörítő Kiemelt Bajnokság további küzdelmeihez. Vasárnapi ellenfelünk 2 győzelemmel (Debrecen, Kőbánya) és 12 vereséggel zárta az alapszakaszt a legjobbak között. A párharc első felvonása Miskolcon lesz.

Milen Vukicevic, vezetőedző: – Most jön az igazi erőpróba, mert az eddigi legerősebb csapattal találkozunk. Én azonban bízom a játékosaimban, mert keményen és elszántan dolgoztak és megteremtették a lehetőséget, hogy egy miskolci fiatal kosárcsapat hosszú idő után újra a legjobbak között szerepelhessen.

A lebonyolításról:

A tavalyi év kadett és junior teljesítményei alapján az idei szezonra összeállított 16 kiemelt csapat területi elv alapján két nyolcas csoportba (kelet-nyugat) került beosztásra, melyen belül oda-visszavágós mérkőzések alapján döntötték el a helyezéseket.

A keleti és nyugati 1-4. a felsőházban folytatja, az 5-6. az alsóházban játszik tovább, a 7-8. helyezett pedig a regionális bajnokságok győzteseivel (MEAFC, Oroszlány, Sopron,Pécs) kuparendszerben játszik az alsóházban való szereplésért. A keresztjáték első mérkőzésén a regionális bajnokságból jövő csapat a pályaválasztó. A keresztjátékok győztesei (4 csapat) a Kiemelt Bajnokság Alsóházába jutnak, ahol két négyes csoportban játszanak tovább.

Keresztjáték az alsóházba jutásért:

  • PVSK-Pannonpower – Zsíros Akadémia Kőbánya
  • MEAFC – Békéscsabai KK
  • Soproni Tigrisek – Újpest Megyeri Tigrisek
  • OSE Lions – Elite-Basket Törökbálint
hirdetés


hirdet�s