MEAFC: Sokáig szorongatták a listavezetőt

MEAFC: Nem sikerült megállítani a listavezető Békést
MEAFC: Nem sikerült megállítani a listavezető Békést - © Fotó: Pusztai Gábor Máté
Miskolc, Mezőberény – A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjának 4. fordulójában Mezőberényben vendégszerepelt a Miskolci EAFC szombaton délután.

A tavalyi újonc Békés saját csarnokának elfoglaltsága miatt vendégségben fogadta az idei újonc Miskolcot. Bár Ica néni – a helyi mindenes – érkezésekor jelezte, hogy bekapcsolt fűtéssel várta a bejáratnál várakozó csapatokat, a hőmérő higanyszála azért eléggé óvatos duhajként kúszott felfelé a mezőberényi tornateremben.

A sok hibával tarkított első negyedben Szojka több ízben is eredményesen dolgozott a pálank alatt, így tartottuk a lépést a Kristic vezette hazaiakkal (22-17).

A második negyedben Kiss Balázs gyorsította fel a játékot, majd a negyed végén dobott 3 remek triplával a vezetést is átvettük (39-43).

Fordulás után a Békés 12:0-s szakaszát asszisztáltuk végig egy 5 perces gólcsenddel, ám pár jó megmozdulással továbbra is meccsben maradtunk (61-57).

Stabli védekezéssel próbáltunk még közelebb lopózni. A 33. percben már csupán három volt oda (63-60), mikor két könnyű lerohanást is elhibáztunk, így a lélektanilag fontos pillanatból – ahogy ilyenkor lenni szokott – a hazaiak jöttek ki előnnyel. Ziccer és tripla is érkezett odaátról, így máris megléptek Komáék. A derekasan küzdő, ám a végére támadásban kicsit széteső csapatunk most nem tudta megállítani a Békést, akik ezzel a győzelmükkel továbbra is veretlenül vezetik a tabellát (79-65).

Jegyzőkönyv

Békési SzSK – MEAFC
79-65 (22-17, 17-26, 22-14, 18-8)

Mezőberény. Vezette: Balogh Gyula, Gergely Csaba, Bács Csaba.

Békés: Kertész (3/3), Kristic (20/9), Vámos (4), Kovács (19), Koma (17). Csere: Farkas (10/3), Molnár (4), Béres (2). Edző: Balogh Vilmos, Balog Lajos.

MEAFC: Drahos (10/6), Szepesi (13/3), Tóth T. (11/3), Szojka (15), Endrész (5). Csere: Kiss (11/3), Tóth G., Koroknai. Edző: Bene Szilárd, Fejes János.

Bene Szilárd, vezetőedző: Az első félidőben azt játszottuk, amit szerettünk volna, mi irányítottuk a játékot. Szünet után sajnos dekoncentráltak voltunk, amit kihasznált ellenfelünk, így ez a bravúr sajnos elmaradt.

hirdetés


hirdet�s