MEAFC: Remek közönség, nagy küzdelem, újonc siker

Drahos 22 pontot szerzett az Óbuda elleni szezonnyitón
Drahos 22 pontot szerzett az Óbuda elleni szezonnyitón - © Fotó: AmbZolphoto
Miskolc – Kilenc évnyi várakozás után eljött a pillanat, amire a miskolci kosárlabda kedvelői oly rég óta vártak, hiszen Drahos sikeres büntetője után újra B csoportos hangon „szólalt meg” a Körcsarnok gyűrűje.

A MEAFC újonc csapata immár egy osztállyal feljebb is lendületes játékkal jelezte, hogy méltó ellenfele tud és akar lenni a kiváló játékosok alkotta Kaszásoknak. Szojka jó helyezkedéseit pontokra váltotta, így a nyitány végén pici előnynek örülhetett a létszámilag vaskosra duzzadt borsodi lelátó (21-19).

A második negyedben Drahos lökte be a gépet, három triplát is a helyére küldött, míg a fővárosiaknál csak a Sebők-Kovács duó tudott eredményesen kibújni a remek hazai védekezés szorításából (44-35).

A harmadik negyedben Kovács tovább folytatta pontgyűjtését, így szép lassan – Sebők kipontozódásának ellenére – elolvadt a hazai előny. Nagy hármasát követően pedig – 0-2 után – másodszor is „ott” volt az előny (59-60). Tóth Tamás azonban vidáman szeretett volna az utolsó két perces pihenőre vonulni, Kiss Balázs pláne. Magasemberünk a sarokból, remek napot kifogó irányítónk a dudaszó pillanatában pedig a „teniszpályákról” szerzett nézőugrasztó kosarat, így ragadva vissza a miskolci előnyt (65-60).

A záró szakaszban a vendégek mindent egy lapra feltéve eredményesen rohamoztak, azonban mind az öt sikeres hárompontosukra volt fehér mezes ellenszer. Amikor épp nem Fazekas élmény és – valljuk be -ritkaságszámba menő utolsó másodperces találata borzolta elöl a vendég kedélyeket, akkor az Endrész – Tóth – Kiss trió alkotott maradandót, Galló Márk pedig a védekezésben ügyeskedett. Tényleg fiatal játékosunk így élete első felnőtt bajnokiján hét lepattanóval segítette a MEAFC-családot idei első NB I-es győzelméhez.

A boldog Körcsarnok joggal jutalmazta egy emberként vastapssal a csapatként nagyot küzdő miskolci legények produkcióját, majd csöndesen nyugtázta: jó érzés újra itt szerepelni (87-81).

A MEAFC legközelebb október 9-én pénteken a Hepp-kupa 2. fordulójában lép pályára idegenben a Hajdúhadház ellen.

NB I/B, Keleti csoport, 1. forduló

MEAFC – Óbudai Kaszások
87-81 (21-19, 23-16, 21-25, 22-21)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 300 néző. Vezette: Balogh Gyula, Domán István, Bács Csaba.

MEAFC: Drahos (22/9), Szepesi (4), Tóth T. (10/6), Szojka (9), Endrész (10). Csere: Kiss (11/3), Fazekas (11), Tóth G. (7), Galló (3). Edző: Bene Szilárd, Fejes János.

Óbuda: Takács (6/6), Krasznai (5), Sebők (14/3), Mondzinger (10/6), Kovács (20). Csere: Nagy (10/6), Tóth (9/3), Petrucsik (5), Szeleczki (2), Reiter, Van Der Meer. Edző: Kertész István.

Bene Szilárd, vezetőedző: Először is szeretnék gratulálni játékosaimnak, szívvel-lélekkel küzdöttek és akarták ezt a győzelmet. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de nekünk idén egy meccsünk sem lesz az. Úgy gondolom, hogy ezzel az első fordulóbeli győzelmünkkel is azt igazoltuk, hogy itt a helyünk az NBI/B-ben. Köszönjük a biztatást népes szurkolótáborunknak, ehhez a győzelemhez nagyon kellettek.

hirdetés


hirdet�s