MEAFC: Pedig rengeteg néző szurkolt a Körcsarnokban!

Akt.:
MEAFC: Pedig rengeteg néző szurkolt a Körcsarnokban!
MEAFC: Pedig rengeteg néző szurkolt a Körcsarnokban!
Nagyszerű dobóformájukkal a vendégek nyerték a rangadót.

Rég nem látott miskolci érdeklődés övezte a listavezető vendégjátékát, hiszen közel telt ház fogadta a csapatokat. A tétnek, az alapszakasz elsőségnek megfelelően jól kezdett a MEAFC, de a debreceni csapat – sikeres hárompontosainak köszönhetően – nem hagyta magát leszakítani, sőt pár ponttal előrébb is fordultak (23-26).

A második negyedben továbbra sem tudott hibázni a vendég gárda, így a hazaiak csak futottak az eredmény után (45-52).

A második félidőt Szepesi vezérletével nagyszerű ritmusban kapta el a MEAFC. Három sikeres ziccert követően a lélektanilag is fontos egyenlítés azonban pár apró figyelmetlenség miatt elmaradt (71-78).

Az utolsó részben sokszor már a „bab is hús” volt, a vendégek egyszerűen képtelenek voltak hibázni, így a házigazda minden felzárkózási rohamát sikerrel hárították és megérdemelten nyerték a mai mérkőzést (92-100).

Csapatunk így a második, továbbjutó helyről várja a középszakaszt, ahol a két debreceni csapat mellett a Cegléddel találkozik majd.


JEGYZŐKÖNYV

MEAFC – Dka-Deac

92-100 (23-26, 22-26, 26-26, 21-22)

Miskolc, Egyetemváros. Vezette: Józsa, Semtényi, Nepp.


MEAFC: Drahos (13/3), Szepesi (17), Tóth G. (11/9), Szojka (5), Fazekas (23). Csere: Hamza (13/9), Tóth T. (10), Kiss, Takács, Kovács, Radányi. Edző: Bene Szilárd.

Debrecen: Nagy Be. (4), Nagy Bo. (37/18), Kiss (11), Szarka (12/6), Szendrei (6). Csere: Tóth (14/12), Lippai (10), Gál (5), Asztalos (1), Szűcs, Anze. Edző: dr. Nagy Ágoston.


Bene Szilárd, vezetőedző: – Ellenfelünk extra formát mutatott ma, nálunk pedig többen is halványan teljesítettek. Nem dőlt össze a világ, lesz még lehetőségünk revansot venni.