MEAFC: Kamatostul visszaadták az egri kölcsönt

Szojka korlátlan úr volt a palánkok alatt!
Szojka korlátlan úr volt a palánkok alatt! - © Fotó: MEAFC
Miskolc – A második félidei kiváló védekezésükkel alaposan meglepték az egrieket a MEAFC kosarasai, és magukat is.

Biztató előjelekkel várta a MEAFC az egyre jobb formába lendülő, bennünket ősszel hat ponttal legyőző, de a tabellán mögttünk álló egrieket. Egyrészt Drahos Gábor két hét kihagyás után, a mérkőzést megelőző napon ismét edzésre jelentkezett, másfelől ott melegített a pályán egy újabb roppant tapasztalattal bíró miskolci „róka”, Sneider Zoltán is. Irányítónk bokája még a Kecskemét elleni győzelem hajrájában sérült meg komolyabban, így azóta az ő mozgását gyakorlatilag nélkülöznünk kellett, Sneider pedig – Tóth Tamás sérülése miatt – az NB II-es csapatunktól, tehát házon belüli segítségként érkezett a B csoportos kerethez.

A két gárda őszi mérkőzéséhez hasonlóan ismét Máté parádéjával kezdődött a találkozó. Tóth Gábor kezdő tripláját követően az egriek bedobója, ahogyan az odavágón, úgy most is bizonyította klasszisát, és 15 ponttal nyitotta meg a pontgyártást. Gond egy szál se, hiszen szépen sarjadó szokásos csapatjátékunkra már ekkor is bátran támaszkodva szorosan ragadtunk a minimális előnyt szerző vendégekhez (21-23).

Öt perc alatt Máté újabb öt pontjával öttel meglépett az Eger (25-30). Galló és Szepesi gyors kosara után a nagyot küzdő Szojka előbb egyenlített, majd a vezetést is megszerezte a több, mint éledező miskolciaknak. Hogy a szünetre már nyugodtabban érkezzenek a hazaiak, arról Drahos gondoskodott. Ismét üzemi hőfokon közlekedő karmesterünk ugyanis 3 perc alatt bevert egy tizest (45-37).

A folytatás egyértelműen a MEAFC elszántságáról, hozzáállásáról szólt. Bár akadtak azért hibák, a helyenként teljesen összezavarodott, életerős egri fiatalok még így sem nagyon tudtak mit kezdeni az egymást segítő, lelkes hazai védekezéssel. Mivel Szojka továbbra is korlátlan úr volt a palánkok alatt (18 pont, 12 lepattanó), így a különbség egyre csak nőtt. A negyed végén Kiss Balázs aztán egy duplával és egy gyönyörű triplával még tovább lökte a virágos miskolci szekeret (63-47).

Bár az utolsó negyedben a meccs villámgyorsan eldőlt, azért így is maradt bőven feljegyeznivaló. Drahos kiosztotta 8. gólpasszát, Szojka továbbra is foghatatlan volt, Orosz 6-os mezben 6 perc alatt szerzett 6 pontot és Koroknai mellett Orliczki is ismét pályára került, Galló meg bedobta az utolsó kosarat. Csapatunk igazolva az aktuális papírformát, meggyőző revansot vett az ottani szoros fiaskóért, és teljesen megérdemelten gyűjtötte be hetedik győzelmét (88-54). Folytatás pénteken Salgótarjánban.

Jegyzőkönyv

Miskolci EAFC – EKF-Eger-KOK
88-54 (21-23, 24-14, 18-10, 25-7)

NB I/B Keleti csoport, 13.forduló. Miskolc, Egyetemi Körcsarnok.

Vezette: Gaál István, Józsa András, Semtényi Barna.

MEAFC: Kiss (9/3), Drahos (23/3), Tóth G. (8/6), Galló (8), Endrész (8). Csere: Szojka (18), Szepesi (7), Orosz (7), Fazekas, Sneider, Koroknai, Orliczki B. Edző: Bene Szilárd.

Eger: Tóth Z. (12/3), Ungi (6), Máté (20/3), Varga (4), Csákvári (5). Csere: Frey (3/3), Nemes (2), Csabák (2), Megyes, Beák, Kis, Fülöp. Edző: Váczi Péter.

Bene Szilárd, vezetőedző: Ma sikerült újra csapatként küzdenünk, így folyamatosan felőröltük ellenfelünket. Nagyon fontos győzelem volt ez a kitűzött célunk – a biztos bennmaradás – érdekében. Sérültjeink feltámadtak, Sneider visszatérése is jól sikerült.

hirdetés


hirdet�s