Hajdú-Bihar

2011.06.23. 12:26

Az újfalui foci nagy napja lesz

<p>Berettyóújfalu - A futball ünnepe lesz június utolsó hétvégéjén Berettyóújfaluban.</p>

Berettyóújfalu nagy hagyományokkal rendelkező labdarúgócsapata idén lett száz esztendős. Ennek megfelelően a szervezők igyekeznek kitenni magukért, hogy méltóképpen megünnepelhessék a neves évfordulót. 

A Lokival meccselnek

A kétnapos programsorozat 24-én 17 órától veszi kezdetét a Bihari Múzeumban a BUSE történetét bemutató időszakos kiállítással, a tárlat fél éven át lesz látható a hajdúsági városban. Másnap, szombaton 14 órától már a futballpályán folytatódnak tovább a programok. Közülük kétségkívül a 17.30-tól megrendezett BUSE–DVSC-TEVA centenáriumi mérkőzés lesz a nap csúcspontja. Ezen kívül lesz még többek között bemutató gyerekmérkőzés és az öregfiúk is összecsapnak. 

Válogatott vendégek

Ezt követi a BUSE Emlékkönyvének a bemutatása, amit a szerző, a városból származó Sándor Mihály sporttörténész fog prezentálni. A szervezők egyébiránt két egyedi látványossággal is készülnek,hiszen a klub centenáriumának a tiszteletére százas alakzatban élőképet alkotnak majd a pályán a klub játékosai. A programok mellett a felnőtteknek kedvcsináló lehet az ökörsütés és a malacsült vagy a birkapörkölt, a kenyérlángos és a tombola, melynek fődíja egy a gálameccsen résztvevők által dedikált focilabda lesz. A jelenlévők szórakozásáról a Bajnóca gyerek- és felnőtt néptáncegyüttesének támogatói műsora és a Matchbox zenekar esti koncertje fog gondoskodni. A szombati ünnepség fényét több illusztris vendég is emelni fogja: a város egykori szülötte, Dúró József a Debrecen és a Honvéd egykori huszonegyszeres válogatott középpályása, de rajta kívül még egykori válogatott játékosok, Gyimesi László, Kardos József, Zámbó Sándor és Tőkés Miklós is elfogadták a meghívást. A rendezvényre jelképes 100 forint lesz a belépő, de akik akarnak azok 500 forintért vehetnek támogatói jegyet is, ennek fejében a hortobágyi mesterszakácsok remekeiből választhatnak kedvükre. A szervezők minden helyi és vidéki sportbarátot szeretettel várnak.

-RW-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!