MEAFC: Hazai környezetben edzenek a megfiatalított „pirosak”

MEAFC: Hazai környezetben edzenek a megfiatalított „pirosak”
Miskolc – Hétfőn elkezdte az alapozást a Miskolci EAFC NB I/B-s férfi-kosárlabda­csapata.

Az egyetemiek – az átszervezés után – immáron a második vonal Piros csoportjában szerepelnek. Új vezetőedzőjük, Hajdu Roland – aki a 2001/2002-es és a 2002/2003-as szezonban már dolgozott a klubnál – július 15-én állt munkába.

A körcsarnokban

– Végig itthon gyűjtjük az erőt – kezdte a szakember, majd így folytatta: – Nincs okunk arra, hogy máshová menjünk, hiszen a felújított egyetemi körcsarnokban minden adott a minőségi munkához, ráadásul kitűnő a konditerem, és a komplexum melletti atlétikai centrumban is kiválóak a feltételek.

A MEAFC keretének tagjai naponta kétszer tréningeznek (hetente egy szünnapot tartanak), és a hathetes alapozásuk végén már bajnoki mérkőzést vívnak Pécsett.

– A csoportban tizennégy együttes szerepel, az alapszakaszban így huszonhat összecsapásunk lesz – folytatta Hajdu Roland. – Ezt követően, az ideihez képest gyorsítottnak nevezett rájátszás jön majd.
Arra a kérdésre, hogy milyen céllal vágnak majd a pontvadászatnak, a vezetőedző ezt válaszolta:

– Nehéz az erőviszonyokat felmérni. Úgy gondoljuk, hogy az első nyolc helyezés valamelyikének megszerzése a reális elvárás tőlünk.

A MEAFC a küzdelemsorozat első szakaszára nem igazol légióst. A csapat kerete jelenleg nem végleges, változások ugyanis még történhetnek, az azonban bizonyos, hogy az építkezés során saját bázisukra támaszkodnak.

ÉM-KT


MEAFC névsorolvasás

Távoztak: dr. Fazekas Csaba, Tóth Gábor (befejezték aktív pályafutásukat: előbbi szakosztályvezetői, utóbbi pedig másodedzői státuszban dolgozik tovább a klubnál), Endrész Tamás (máshol folytatja, ügyében még nincs megegyezés), Zach Price (hazautazott az Egyesült Államokba).

Jöttek: Béres Dávid (5-ös poszton vethető be, Salgótarjáni KSE), Timkó Norbert (4-5-ös poszt, Újpest), Homoki Donát, Orliczki Bence, Orliczki Márton, Szőke Gábor (mindannyian saját nevelésű játékosok).

Akik az első edzésen részt vettek: Béres Dávid, Drahos Gábor, Galló Márk, Homoki Donát, Kopasz Márton, Lippai Szabolcs, Máté Balázs, Orliczki Bence, Szepesi Szabolcs, Szögi Ádám, Takács Dániel, Timkó Norbert.