MEAFC: Emelt fővel távozhattak Egerből

Akt.:
Becsülettel küzdöttek, de a siker most elmaradt.
Becsülettel küzdöttek, de a siker most elmaradt. - © Fotó: Márkus Attila
Eger, Miskolc – Három negyeden keresztül a MEAFC csapatánál volt az előny Egerben.

Saját közönsége előtti debütálásra készült az eddig még nyeretlen Eger, így borítékolható volt, hogy mindent kiadnak majd magukból a hőn áhított első siker érdekében.

Nos, az elején a mieink is rendesen „beleálltak” a meccsbe, így hiába parádézott hazai oldalon Máté és Tóth, az előny Endrész vezetésével a kék mezeseknél volt (19-20).

A második negyed látványos, két perces fellángolásokkal telt. Előbb egy Tóth Tamás-féle 0-10 borzolta az egri kedélyeket (23-32), amit a hazaiak becsületes főiskolásként szépen le is másoltak, így újra egál volt a parti (32-32). A negyed során Drahos is belelendült a pontgyártásba, majd egy lélektanilag is fontos utolsó másodperces triplával nyomatékosította a félidei vezetést (43-47).

A fordulást követően négy hazai tripla is beesett, ám Szepesi és a továbbra is nagyot küzdő Endrész kosaraival még mindig a Miskolc tartott előrébb (60-61).

A záró szakaszt magabiztosan, kilenc egységgel indította az Eger. A derekasan küzdő vendégek előtt Szepesi egy, majd Drahos két hármasa után még felcsillant a remény (80-76), azonban fél perccel a vége előtt az utolsó hazai támadás legvégén, az oldalvonalhoz többször is gyanúsan közel egyensúlyozó egri játékos még megjátszhatta társát, így a közeli kosár lényegében meg is pecsételte a vendég álmokat (83-76).

Jegyzőkönyv

NB I/B, Keleti csoport, 2. forduló

EKF-Eger-KOK SE – MEAFC
83-76 (19-20, 24-27, 17-14, 23-15)

Eger, Leányka út.

Vezette: Jurák Krisztián, Gaál István, Sentényi Barna.

Eger: Tóth (18/3), Megyes, Máté (25/6), Varga (7), Csákvári (14/9). Csere: Frey (8/6), Szabó G. (6), Jakab (3), Csabák (2), Nemes. Edző: Váczi Péter.

MEAFC: Drahos (18/9), Szepesi (14/6), Tóth T. (13/3), Szojka (6), Endrész (18). Csere: Galló (3), Kiss (2), Tóth G. (2), Fazekas. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: Gratulálok az Egernek. Az utolsó negyedben jobbnak bizonyultak nálunk. Ugyanakkor dicséret illeti játékosaimat is, mert igazán nem sokon múlott a bravúr. Majd csütörtökön Salgótarján ellen…


Következő mérkőzés:

3. forduló: MEAFC – Salgótarján, 2015. október 22. csütörtök, 17:30

hirdetés


hirdet�s