MEAFC: elődöntő, Phoenix: a bennmaradásért

A MEAFC (sárgában) a Győr után a Veszprém ellen folytatja
A MEAFC (sárgában) a Győr után a Veszprém ellen folytatja - © Fotó: ÉM
Borsod-Abaúj-Zemplén – A két megyebeli csapat a jövő héten folytatja a rájátszást a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

A férfi kosárlabda NB I/B-ben bár csak ezen a hét végén zárul a rájátszás első köre, de az már eldőlt, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei két együttesnek kik lesznek az ellenfeleik a jövő hét végén kezdődő 2. fordulóban.

MEAFC: Veszprémen át vezet az út a feljutáshoz

A Miskolci EAFC, mivel sikerrel vette a két nyert meccsig tartó csatát az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC ellen, hiszen a miskolci első mérkőzésen, majd a Győrben megrendezett másodikon is győzni tudott, így az elődöntőben folytathatja a csatározásokat. A szintén két nyert bajnokiig tartó párharcban az egyetemisták a Nyugati csoport győztesével, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém gárdájával meccselnek (a dunántúli csapat a rájátszás első körében a Keleti csoport negyedikjét, a Vásárhelyi Kosársulit verte kétszer). A párharc tétje az, hogy melyik csapat szállhat harcba a feljutást jelentő bajnoki címért, a Debreceni EAC – Oroszlányi SE Lions csata győztesével.

Phoenix KK: A Nagykőrösi Sólymok ellen

A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK az első körben, a 9–16. helyért lejátszott, a két nyert meccsig tartó párharcban a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó ellen maradt alul két mérkőzésen (a mecseki gárda az első mérkőzésen Tiszaújvárosban nyerni tudott, és a hazai bajnokiján is ezt tette), így a dél-borsodi együttes a folytatásban a 13–16. helyért küzdhet. Ellenfelük a Keleti csoportban 8. helyen végzett Nagykőrösi Sólymok KE gárdája lesz (ők a Tehetséges Fiatalok-Budapest csapatától kaptak ki két mérkőzésen), ez a csata is két győzelemig tart, és mivel az újvárosiak végeztek előkelőbb helyen az alapszakasz végén, így náluk kezdődik a párharc, és ha a nagykőrösi második összecsapás után döntetlenre állnának a felek, akkor a harmadik találkozó helyszíne Tiszaújváros lesz. A tét jelentős, ugyanis a bajnokság átszervezése miatt csak a legjobb 14-be kerülő együttesek maradnak másodosztályúak, a 15–24. helyen végzők nem az NB I/B I. csoportjában, hanem az NB I/B II. csoportjában szerepelhetnek a 2017/18-as évadban.

ÉM-BCS


A rájátszás folytatása

Az 1–4. helyért

 • II. forduló (két nyert meccsig: április 29., május 13., 20.)
  A: Debreceni EAC – Oroszlányi SE Lions
  B: HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Miskolci EAFC
 • III. forduló (két nyert meccsig: május 27., június 4., június 10.)
  Döntő: A győztese – B győztese
  Bronzmérkőzés: A vesztese – B vesztese

A 13–16. helyért

 • II. forduló (két nyert meccsig: április 29., május 13., 20.)
  G.: Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Nagykőrösi Sólymok KE
  H: Budapesti Honvéd SE/Motax-Pápai KC – Calle Pubfood Békés
 • III. forduló (két nyert meccsig: május 27., június 4., június 10.)
  13. helyért: G győztese – H győztese
  15. helyért: G vesztese – H vesztese