MEAFC: Egy győzelemmel közelebb az álomhoz

MEAFC: Egy győzelemmel közelebb az álomhoz
Miskolc – Óriási akarattal múlták felül a miskolci kosarasok a remekül játszó Szigetszentmiklósi gárdát.

Hőségriadó ide vagy oda, az első negyedben mutatott játék hatására még a vér is megfagyott a helyi szurkolók ereiben. Dohar és Laczka sem tudott hibázni, így a pesti drukkerek legnagyobb örömére megugrott a „Batyi” (8-24).

A folytatásban – bár volt már közte húsz is – egyre jobban kezdett beindulni a helyi gépezet. Hamza fújt riadót, így a szünetre már egál közelben volt a MEAFC (36-37).

A fordulást követően sokáig hiányzott az a pici plusz, ami a hazai fordításhoz kellett volna, ám a negyed legvégén Fazekas büntetőjével lélektani és sima előnyhöz is hozzájutott a Miskolc (57-56).

Remek nyitány és még jobb folytatás következett a fehér mezeseknek. Tóth Gábor és Hamza is belelendültek a triplavetésbe, így joggal forrhatott jó értelemben újra a lelkes lelátó vére. A MEAFC így a gyenge kezdés ellenére is végül megérdemelten győzte le a remekül és sportszerűen küzdő Szigetszentmiklós csapatát (85-77).

Az NB II-es férfi kosárlabda-bajnokság Final Fourja, négyes döntője

Miskolci EAFC – BKGDSE Szigetszentmiklós
85-77 (8-24, 28-13, 21-19, 28-21)

Miskolc, Egyetemi körcsarnok, 200 néző. V.: Sallai, Dernei, Gergely.

MEAFC: Drahos (14/3), Szepesi (-), Fazekas (10), Szojka (10), Tóth G. (20/15). Csere: Hamza (24/18), Tóth T. (7/3), Kiss B. (-), Takács (-), Kovács (-). Edző: Bene Szilárd.

Szigetszentmiklós: Laczka (14/9), Gáspár (2), Mike (12), Dohar (31/12), Czakó (16). Csere: Tóth (2), Kokán, Havas, Nagy. Edző: Tasnádi Dávid.

Bene Szilárd, vezetőedző: Szörnyű kezdés után a második negyedben visszajöttünk a meccsbe. majd folyamatosan felőröltük az ellenfelet. Már többször bebizonyítottuk, hogy van tartásunk, és nehéz helyzetből is fel tudunk állni, mert igazán jó csapat vagyunk!


A pénteki másik mérkőzésen: MAFC-Martos – DKA-DEAC 97-95


Az eseményen a miskolci egyetemisták ma 18 órától a MAFC-Martossal, vasárnap 16 órától pedig a DKA-DEAC együttesével csapnak össze.
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek