Sport

2015.04.26. 15:56

This is Troy! 3 TD az „Uralkodók” ellen

A várhatóan (egyik) legnehezebb ellenfél után jött a (másik) legnehezebb... A tavalyi HFL-bajnokot követően az európai hírű, nemzetközi rutinnal rendelkező, a kiemelt magyar bajnokságban meghívott (dísz)vendégként szereplő pozsonyi Monarchs vizitált ezen a hétvégén Felsőzsolcán.

A várhatóan (egyik) legnehezebb ellenfél után jött a (másik) legnehezebb... A tavalyi HFL-bajnokot követően az európai hírű, nemzetközi rutinnal rendelkező, a kiemelt magyar bajnokságban meghívott (dísz)vendégként szereplő pozsonyi Monarchs vizitált ezen a hétvégén Felsőzsolcán.

A Steelers szlovák vendége eddigi két idei HFL-es fellépésén már több mint száz pontot szerzett, és mindössze egy TD-nyit kapott, ami nem sok jót ígért az extraligában újonc miskolciak számára. Az Acélcsapat azonban ezen a hétvégén is megmutatta, hogy - mint beharangozó cikkünkben is idéztük a klubvezetés szándékát - „tanulni jöttünk, de nem kioktatást várunk”, most is felvette a kesztyűt. Az első negyedben ugyan - az utólagos edzői értékelés szóhasználatát kölcsönvéve - „bealudt” a gárda, de aztán rákapcsolt, és lényegében minden egyes játékrészt külön-külön szoros eredménnyel tudott lehozni. Mindez együtt, persze, sima vendéggyőzelmet eredményezett, de a vereség az ezüst-pirosak számára ezúttal is a vállalható, tisztes kategóriába esik, s elmondhatják magukról, hogy többször jártak túl az akár a végső bajnoki elsőségre is esélyes pozsonyiak eszén, mint több másik ellenfelük együttesen.

A mérkőzés további jelentős pozitívuma a miskolciak számára, hogy - az újabb amerikai játékos bemutatkozása mellett - Troy Rice ismét igazolta idecsábításának indokoltságát, a legutóbbi két touchdown mellé ezen a szombaton hármat szerzett, abszolút kulcsemberévé vált egyből a Steelersnek.


JEGYZŐKÖNYV

HFL 2015, második forduló

Miskolc Steelers - Bratislava Monarchs

27-52 (7-19, 7-13, 0-6, 13-14)

Felsőzsolcai sporttelep, 100 néző


Miskolci pontszerzők: Troy Rice 3 TD (elkapott, Vasyl Jordan passzából), Szabó Krisztián TD (elkapott, Vasyl Jordan passzából), Martin Medvec (3 extrapont-rúgás).

További kiemelendő egyéni teljesítmény: Tőzsér Máté forced fumble, Szabó Martin fumble recovery.


A hazaiak kezdtek, Troy Rice a nyitódrive minden eleméből kivette a részét (visszahord, fut, elkap), hiába, rögtön jöhetett az ellentámadás, amiből a vendégek az első passzal az end zone-ba jutottak, TD, 0-7.

A pozsonyiak következő támadássorozata is hamar passzolt touchdownhoz vezetett, ezúttal a bal helyett a jobb sarok felé, s bár az azt követő extrakísérletnél megintcsak passzolni próbáló ellenfelet a miskolciak sackelték, 0-13-ra alakult az eredmény. Az újonnan érkezett másik amerikai játékos, Dion Williams félpályáig hordta vissza a kirúgást, de negyedikre mégis puntolni kényszerült az Acélcsapat, elejtett labda, majd blokkolt rúgás, és a szlovákok által visszahordott TD lett az akció vége. A borsodiakat biztató közönségnek azonban nem kellett kétségbeesnie, kedvenceik eredménytelensége nem tartott sokáig, még az első negyedben összejött a szépítés. Az első szépen előrehaladó Steelers-támadásban hol jobbra, hol balra mentek a passzok, Rice-nak vagy Williamsnek, hol Jordan futott irányítóként középen. Végül előbbi elkapójának adta a labdát az ukrán irányító, aki átcselezte magát a defensive backeken, TD, újrarúgatva sikeres extrapont, 7-19.

A második játékrész kezdetén a Bratislava passzokra tért át futásról, úgy tűnt, nem jön be a váltás, kivédekezi a Steelers, ám negyedikre futva az RZ határáig jutottak a „monarchisták”, majd begyötrik a TD-t, 7-25. Ám ez a negyed sem telt el hazai szépítés nélkül: második és „sokra” Jordan ügyesen kimenekül a védők szorításából, 50 yardnál hosszabb átadása a három hete is kétszer eredményes wide receivert találja meg, aki ezen a napon is már másodszor jut az end zone-ba. Az extrapontot Martin Medvec (a running back volt ezen a meccsen az alkalmi kicker) újfent értékesíti, 14-25. A szünet előtt azonban tovább nőtt a különbség: bravúros elkapás a Monarchs részéről a goal line mögött, 14-32.

A vendégek kezdték a második félidőt, a drive rögtön elakad: forced fumble Tőzsér Máténak köszönhetően, a labdát Szabó Martin gyűjti be. Talán feltámad a remény, hogy közelebb férkőzhet a vendéglátó együttes? Nem, mert Vasyl Jordant többször is hajszál híján interceptionbe kergeti az erős passrush, szerencsére egyszer Dion Williams bravúrja menti meg, amivel megakadályozza védőjét a labdafogásban, következő alkalommal a fehér mezes CB-k egyike magától ejti el az INT-et ígérő labdát... Az aranysisakosok következő támadásánál azonban végigmasíroznak a pályán, és irányítójuk szemfüles futásával 14-38-ra növelik a fórt.

A záró játékrész ugyancsak rosszul kezdődik az idén kék sisakban és piros mezben szereplő ezüst-pirosak számára: a cornerback pozícióban feltűnő Williams elesik, ellenfelével lökdösődve, utóbbi így tisztán kapja a passzt, TD, 14-45. A válasz most sem késik: szépen halad végig a gyepen az Acélcsapat, Jordan fut a labdával, ha kell és lehet, Rice elkap, ezzel máris a gólvonal előtt az offense, és új receiver iratkozhat fel a 2015-ös idénybeli pontszerzők névsorába: Szabó Krisztiáné a TD-t érő passz, 20-45.

Nincs azonban még vége a touchdown-váltásnak. A hazaiak red zone-jánál megismétlődik a pár perccel korábbi jelenet, most az 52-es számú védő marad le emberéről, akinek így nem okoz gondot a pontszerzés, s bár a kétpontos kísérletet elvéti a Bratislava, offside miatt újrarúghat, az már jó, 20-52.

Szerencsére zárásként miskolci TD-t láthattak a hazai drukkerek. Gyors akció, passz középre Rice-nak, elkapása most is bombabiztos, akár az átadás Jordantól. Trükkös játékkal próbál végül két ponthoz jutni a Miskolc, ez kétszeri nekifutásra sem megy, tudniillik büntetések miatt folyton visszafújják, harmadszorra megelégszenek sima extraponttal, amit Medvec meg is szerez, a vége 27-52.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!