szon-sportoldal

2010.08.28. 09:07

NYKSK: a helyzet szinte változatlan

<p>A városi önkormányzattal nincs megállapodása a kézilabda klubnak, hamarosan bajnoki rajt.</p>

A klub jövőjével kapcsolatos tárgyalásokat folytatok, ha minden jól megy, a jövő hét elején olyan bejelentéseket tehetünk majd, amely nemcsak a játékosállományra, hanem még fajsúlyosabb kérdésekre is vonatkoznak – nyilatkozta a Kelet-Magyarország július 30-ai számában Varga Zoltán, a nyíregyházi KSK ügyvezetője.
Nos, az említett jövő hét elején semmiről nem számolt be az ügyvezető, sőt azóta sincs semmiféle hivatalos információ. Az idő pedig sürget, nem is kicsit. Az NB I. B és a férfi kézilabda bajnokság őszi szezonja szeptember 9–én indul, a nyíregyháziak a nyitányon Debrecenben vendészerepelnek. A Magyar kupában már a jövő héten, szeptember elején fellépése van az NYKSK-nak, mégpedig Mátészalkán.
 
 A klub továbbra is tartozik még játékosoknak, az elmúlt bajnokságbeli keretből két csapatnyian máshol folytatják pályafutásukat: Lencsés (Debrecen), Kőrizs (Mezőkövesd), Munkácsi, Király (PLER), Oláh, Varga L., Tarnavölgyi (Miksolc), Vucskovics (Ausztria), Dzolics, Maletics (visszatértek Szerbiába), Sipos (Debrecen), Mezei (Hajdúböszörmény), Kolep (Székesfehérvár). Nagy G. és Kovács A. még nem távozott, ám az edzéseken sem vettek részt eddig.
A játékosok nagy részének még adós a klub a tavalyi pénzekkel. A tavaszi szezonban két edző jött és ment. Kovács Mihály három hét után távozott, Horváth Attila tovább volt, az utolsó öt forduló előtt tért vissza a fővárosba. A klub és elődjeinek egy ikonja is búcsút intett, Mészáros Miklós gyúró huszonegy esztendő után sportágat és klubot váltott, a férfi kosarasokat fogja ezentúl segíteni.
 
 A tréningeket ugyan elkezdték, igaz hivatalosan nincs edzője a csapatnak, pedig jönnének az erőpróbák. Információink szerint a klubnak jelenleg nincs élő szerződése főtámogató városi önkormányzattal, nincs papírra fektetve, hogy hol játszanák a hazai bajnoki meccseket. Ilyen kevés és zömében fiatal játékos mellett mi lesz az NB II-ben szerepelt és bajnoki címet szerzett csapattal? Ilyen múlt és jelen után vajon milyen jövő vár a játékosokra, a csapatra? Edző és megfelelő felkészülés nélkül neki lehet vágni a bajnokságnak? Ki vállalja a felelősséget a történtekért.
 
A Nyíregyházi KSK mérkőzései az őszi szezonban
1. forduló, 09. 10., 18:30: Debreceni KSE–Nyíregyházi KSK
2. forduló, 09. 18., 18: Nyíregyházi KSK–Gyöngyösi KK
3. forduló, 09. 25., 16: Csömör KSK–Nyíregyházi KSK
4. forduló, 10. 01., 18: Nyíregyházi KSK– FTC
5. forduló, 10. 09., 18: Kőnig-Trade-Balmazújváros–Nyíregyházi KSK
6. forduló, 10. 17., 18: Nyíregyházi KSK–DKC-Miskolc-MIVÍZ
7. forduló, 10. 22., 19: Ceglédi KKSE–Nyíregyházi KSK
8. forduló, 11. 06., 18: Nyíregyházi KSK–Hajdúböszörményi TE
9. forduló, 11. 14., 17: Ózdi KC–Nyíregyházi KSK
10. forduló, 11. 20., 18: Nyíregyházi KSK–Erste-Békési FKC
11. forduló, 11. 27., 18: Balassagyarmati Kábel SE–Nyíregyházi KSK
12. forduló, 12. 05., 18: Nyíregyházi KSK–Dabas-Diego KC
13. forduló, 10. 30., 18: CLAAS-Törökszentmiklósi KE–Nyíregyházi KSK
 
 
 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!