Friss hírek

2008.09.24. 19:45

Megvannak sírrongáló fémtolvajok

<p>Egy nap alatt elfogták azt a három férfit a rendőrök, akik 23 sírról összesen 33 alumínium Jézus szobrot loptak el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pócspetriben, egy használaton kívüli temetőből. Kettő a tolvajok közül még fiatalkorú. A sírokat még hétfőn éjszaka rongálták meg.</p>

A rendőröknek még az előtt sikerült elfogni a tolvajokat, hogy túladtak volna a fémszobrokon. A házkutatás során mindet sikerült megtalálni. A fémtolvajok ráadásul ügyetlenek is voltak. A lefoglalt mobil telefonjaikban megtalálták azokat az sms-et, amikben a lopásról írnak egymásnak. Például azt, hogy mikor mennek a temetőbe és milyen eszközökre van szükség a szobrok lefeszítéséhez - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Varga Zsolt a Máriapócsi rendőrőrs parancsnoka.

A 3 férfi a kihallgatásán beismerte tettét. Szabadlábon védekezhetnek, de mindhármukat gyorsított eljárással állítják bíróság elé. Becslések szerint a színesfémtelepen alig 5-6 ezer forintot kaptak volna az alumínium Jézus szobrokért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!