MEAFC: A feladat adott

Miskolc – A férfi kosárlabda NB I/B. 20. fordulójában egy meccset már lejátszottak, egyet pedig vasárnap rendeznek meg.

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 20. forduló

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – MEAFC-Miskolc 111–76 (28–24, 25–16, 38–21, 20–15)

Veszprém, 200 néző. V.: Tóth, Hervay, Kruk.

MEAFC: Szanyi (8/6), Takács D. (13/9), Tóth B. (4/3), Lippai (29), Béres (4). Csere: Orliczki B. (8), Gonda (6/6), Kopasz (–), Orliczki Márton (1), Orliczki Mátyás (3/3) Szőke (–), Hartman (–). Edző: Drahos Gábor.

Drahos Gábor: – Örömteli, hogy egy veretlen kupagyőztes otthonában is, amíg a betervezett stratégiát meg akartuk oldani, addig tükörsima helyzeteket és kosarakat szereztünk. Ám egy ilyen jó ellenfelet csak védekezéssel együtt lehetne megszorítani. Nos, ezen a téren súlytalanok voltunk. A feladat adott: karakteres játékunkat mindkét oldalra ki kell bővíteni. A végére megérdemelt volt a nagy különbség, de tény, Tóth B. kiválásával még nehezebb helyzetben fejeztük be a meccset.


Férfi NB I/B Zöld csoport, 20. forduló:

Alba Fehérvár II. – Tiszaújvárosi Phoenix KK (Székesfehérvár, vasárnap 15.00)

Szendrey Zsombor, a Phoenix edzője: – Hosszú, kéthetes szünet után lesz újra bajnokink. Ezalatt játszottunk edzőmeccset a MEAFC-vel, hogy ritmusban maradjon a csapat, és legyen játék ezalatt az idő alatt is. Sajnos, voltak betegségek is, amelyek hátráltatták a munkánkat, de megpróbáltunk lelkiismeretesen felkészülni a vasárnapi mérkőzésre. Amelyen szeretnénk javítani az idegenbeli mérlegünkön, növelni a győzelmeink számát.

ÉM