MDF – az SZDSZ kevés a reformhoz

Az MDF szerint időszerű volt Molnár Lajos távozása, de ha ez előbb történik meg, az többet segített volna az egészségügyön. Hock Zoltán, alelnök azt mondta: azzal, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő elfogadta a minsizter lemondását beismerte, hogy a reformnak nevezett ámokfutás megbukott.

A politikus a távozó tárcavezetőt egy olyan hajóskapitányhoz hasonlította, aki a tenger közepére kormányozta a hajóját, majd beugrott a mentőcsónakba és elmenekült, hátra hagyva a legénységet. A baj az, hogy itt a magyar egészségügyről van szó, több millió betegről és több ezer orvosról, ápolóról – tette hozzá az MDF alelnöke.

Örülnek annak, hogy megtörtént a kudarc beismerése, de azt tragikusnak tartják, hogy a kormánynak nincs elképzelése arról, hogy mit kellene tenni a magyar egészségüggyel – közölte Hock Zoltán. Az MDF alelnöke szerint az SZDSZ nem rendelkezik azzal a szellemi erőforrással, ami egy ilyen mértékű reformhoz szükséges. Az is elképzelhető, hogy ez az első lépése egy nagyobb kormányátalakításnak – mondta a politikus.Sporthírek