McCartney mandolinozni tanul

Paul McCartney a mandolinozásban találta meg a gyógyírt a válása okozta sebeire. A 65 éves volt Beatle elkezdett tanulni a középkori hangszeren játszani, és mint az Uncut zenei magazinnak elmondta, a mandolin segítette át az elmúlt néhány hónapon. Macca a lelki fájdalmon kívül a válás miatt elvesztett 100 millió fontját (csaknem 36 milliárd forint) is kiénekelheti új, mandolinos szólóalbumán.

Sir Paul először egyáltalán nem tudta, mit kezdjen a mandolinnal, amely annyira különbözik a gitártól. De az első próbálkozások után újra 17 évesnek érezte magát, ahogy a hangszer egyre jobban hallgatott rá. “Egészen olyan volt, mint amikor John Lennon-nal megtanultunk zongorázni”, emlékezett McCartney.

Az új CD júniusban kerül majd piacra, a kizárólagos eladási jogot egy amerikai székhelyű kávéház-lánc, a Starbucks vette meg.
A bevételek is nyilván jól jönnek McCartney-nak, hiszen válása után már csak a harmadik a leggazdagabb brit zenészek listáján, 750 millió font (körülbelül 270 milliárd forint) becsült vagyonnal.