Mazsorettek Paraliában

A Tiszavasvári Városi Mazsorettcsoport – vezetőjük Schmidtné Horváth Zsuzsanna – Görögországban nyaralt. Az ország egyik legszebb helyén pihenhettünk, amelynek a neve Katerini Beach, Paralia. Az élménybeszámoló teljes szövege
[DOC 13 KB]

Első este fogadáson vettünk részt, ahol ismertették a programokat és a görög hagyományokat. Megfigyeltük: a görögök nagyon babonásak.

Ittunk az élet vízéből

Másnap fürdőzés és kagylógyűjtés volt a program, este a Kókusz diszkóban szórakoztunk, ahol még magyar zene is szólt.

Az egyik legérdekesebb program a meteorák megtekintése volt. Az út mentén gyapot-, kivi-, dohányültetvények és többféle színben pompázó leanderbokrok tárultak szemünk elé. Elsőként megálltunk az Apollón-forrásnál, ahol is ittunk az élet vizéből. A legenda szerint ugyanis, aki a forrás vizéből iszik, egész életében egészséges lesz.

Görög ínyencségek

Következő megállónk több ezer éves ikonkészítő műhely volt, ahol vásárolhattunk is. Másnap megmásztuk az istenek szent hegyét, az Olympost, 800 méter magasan vízesésben gyönyörködhettünk. Szabadfoglalkozásként „felvásároltuk” az ajándéküzleteket, majd vasárnap este nagy tapsot kaptunk a közönségtől. Görög esten is részt vettünk, a házigazdáktól görög táncot tanultunk, megkóstoltuk a helyi finomságokat: a rablóhúst, görög salátát, görögdinnyét, sárgadinnyét. Az est után újra felléptünk.

– Györke László –