Helyi közélet

2015.11.25. 08:31

Tragédia: hét kisgyermekkel maradt magára Kertész Sándor

Monok - Egy váratlan tragédia miatt kér segítséget a monoki család.

Monok - Egy váratlan tragédia miatt kér segítséget a monoki család.Egy átlagos nap még átlagosabb estéjéhez készülődött a Kertész család Monokon. A gyerekek már lefeküdtek, a házaspár a másik szobában az ágyban beszélgetett, a négy nap múlva esedékes szülés is szóba került. Első kisfiukat várták a hét lány után, már nevet is kapott, Milánnak hívták egymás között. Kertészné felkelt, hogy kimenjen kicsit.

„Nem tudom, mi lesz”

Kettőt lépett, majd annyit mondott: Sanyi, Sanyi! Ezután elvágódott, lila volt az arca. Rögtön felugrottam, próbáltam újraéleszteni, mert nem mozgott. Hívtam a mentőket, akik nagyon hamar kiértek, de már nem tudtak segíteni a feleségemen. Azt mondták, alighanem tüdőembólia, de biztosat csak a boncolás után tudnak majd. Most együtt temetjük őket – mondja a monoki Kertész Sándor Széchenyi úti házukban. Kicsit akadozó a beszélgetés, Kertész Sándor igyekszik erőt venni magán, most már egyedül rá hárul a gyereknevelés összes gondja, de néha azért legyűrik az érzelmei.

Tavaly költöztek a portára, elöl a hosszúkás alakú ház, szemben vele a nyári konyha, hátul egy kerítéssel elkerítve az állatok szállása, a tyúkok kapirgálnak, a disznók az óljukban hevernek.

– Mindig foglalkoztam állatokkal, növényekkel, amit lehet, magunknak állítjuk elő – mondja Sándor, aki az önkormányzatnál van állásban közfoglalkoztatottként. – Van szakmám is, hentes vagyok, meg targoncavezető, de itt a környéken ezzel nem tudok elhelyezkedni. Messze meg nem akarok menni, nem hagyhatom itt a gyerekeket.

A gyerekek közül most hatan vannak otthon, a 10 éves Enikő a nagymamáéknál van.

– Amióta meghalt az anyja, nem akar itt lenni, pszichológushoz járunk, nagyon nehezen viseli, hogy nincs már édesanyja. Még a legnagyobbal nem tudom, mi lesz. Amikor a feleségemmel összeismerkedtünk, akkor volt egyéves Margit. Azóta én nevelem ugyan, de mégsem én vagyok a vér szerinti apja. A gyámügyisek azt mondták, neki kell eldönteni, marad velem, vagy a nagymamáékat választja. Nem zavarom ezzel, azt mondtam, még van ideje eldönteni, befolyásolni nem fogom.

Segítségre várnak

– Nem kérnék segítséget, mert mindig megéltem a magam erejéből, de a temetés az összes tartalékunkat elviszi. Az önkormányzat már felajánlotta a segítségét, hamarosan bevezetik a vizet a házba és elkészül a fürdőszoba – mondja Sándor.

Gyűjtést indított a monoki általános iskola és egy Facebook-csoport is.

– Mindenkinek nagyon hálás vagyok a segítségért, volt, aki egy használt mosógépet adott nekünk. Bármilyen segítséget megköszönünk előre is, remélem, minél előbb újra talpra tudunk majd állni. – mondja búcsúzóul Kertész Sándor. Amikor kikísér, sokáig áll még a kapu előtt lehajtott fejjel, mielőtt egy nagy levegőt véve megfordul és visszaindul a gyerekei közé.

Árván maradtak

Ők várják a segítséget:

  • Kertész Margit 13 éves
  • Kertész Enikő 10 éves
  • Kertész Virág 9 éves
  • Kertész Gabriella 6 éves
  • Kertész Karolina 5 éves
  • Kertész Luca 2 éves
  • Kertész Adél 1,5 éves
  • Segíteni lehet

    Az alábbi elérhetőségeken lehet segítséget felajánlani a Kertész családnak:

  • Kertész Sándor, tel: 06/20 587-07-98,
  • monoki Kossuth Lajos Általános Iskola titkárságára, tel.: 06/47 556-005, [email protected]

  • " data-width="500">
    ">

    Tragédia: Anya nélkül maradt a hétgyermekes monoki család#monok Borsod Online

    Szerző: Borsod Online">2015. november 24.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában