Helyi közélet

2015.08.07. 15:56

Ad Blue-Stay Green Rally - Sajókazánál tépik az aszfaltot

Felsőnyárád, Miskolc, Sajókaza - Borsodi szakaszon folytatódik az előttünk álló hétvégén a Magyar Amatőr Rally Bajnokság.

Felsőnyárád, Miskolc, Sajókaza - Borsodi szakaszon folytatódik az előttünk álló hétvégén a Magyar Amatőr Rally Bajnokság.

A Magyar Amatőr Rally Bajnokságban újabb futam közeledik. Az Északi Régió keleti csoportjában a negyedik versenyhétvégét tartják meg augusztus 8-án és 9-én. A mezőny a miskolci átvételek másnapján a Sajókaza és Felsőnyárád közötti gyorsaságit használja majd. Azt a pályát, ahol tavaly ősszel rendkívül látványos, és izgalmas „meccset” vívtak egymással a pilóták és a navigátorok.

- Visszatérünk erre a helyszínre, mert a versenyzők és a szurkolók is nagyon szerették ezt a szakaszt – mondta Adamovits Márk, az esemény főszervezője. – Technikás, és az amatőrök számára kellő hosszúságú gyorsaságiról beszélünk, ahol szűk egy évvel ezelőtt rendkívül látványosan mentek a benevezett párosok. Bízom benne, hogy ezúttal is hasonlóan jó színvonalú lesz a futam, ezért mi rendezői oldalról mindent meg fogunk tenni.

A nevezési zárlat végére kikerekedett a mezőny: a MARB-os pilóták közül több mint félszázan jelezték indulási szándékukat, rajtuk kívül jó néhány előfutó és közel húsz licences egység áll oda a rajtvonal mögé. Utóbbiaknak nagyszerű tesztelést kínál a viadal, hiszen a jövő hétvégén az országos ralibajnokság Kassán folytatódik, a murvás futamokat követően, ismét aszfalton.

Előbb Miskolc, aztán Kaza

Az Ad Blue – Stay Green Rally szombaton délelőtt a borsodi megyeszékhelyen kezdődik: az adminisztratív és a technikai átvételeket ugyanis a Miskolc Autóház telephelyén tartják meg, az érdeklődők már itt belekóstolhatnak a verseny hangulatába. A nap második felében pedig az egységek a bejárják a másnapi gyorsasáit. Vasárnap a szurkolók reggel fél hétig közelíthetik meg autóval a helyszínt, ezután már csak gyalogosan lehet kiválasztani a legmegfelelőbb kanyart, hiszen lezárják a pályát. Az első szakasz reggel nyolc órakor rajtol, ezután gyakorlatilag folyamatos lesz a verseny. A pályát mindkét irányba három-három alkalommal teljesítik a MARB-osok, több mint 35 gyorsasági kilométer megtétele után alakul ki a végeredmény. Az Ad Blue – Stay Green Rally díjkiosztóját vasárnap a kora esti órákban a Miskolc Autóházban tartják meg.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában